Bercea Mondialu - inca o casa din Slatina va fi pusa la pamant

Marti, 10 Iulie 2012, ora 17:29
3432 citiri
Bercea Mondialu - inca o casa din Slatina va fi pusa la pamant
Foto: Arhiva

O alta casa a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, din Slatina este demolata de rudele acestuia, care au demontat deja acoperisul, dupa ce, in 3 iulie, Curtea de Apel Craiova a decis ca imobilul fusese ridicat fara autorizatie de construire.

Potrivit unor functionari din Primaria Slatina, aproximativ zece persoane, intre care si rude ale lui Bercea Mondialu, au urcat, luni seara, pe acoperisul imobilului de pe strada Pitesti nr.187 si l-au demontat. Oamenii au dat jos tigla si scandurile si le-au incarcat intr-un camion.

Una din casele lui Bercea Mondial va fi demolata de catre autoritati

Marti dimineata, cativa dintre acestia au revenit si s-au apucat sa lucreze la demolarea zidurilor. Casa este construita pe o suprafata de 1.400 de metri patrati.

Curtea de Apel Craiova a dat termen 30 de zile pentru demolarea casei construite fara autorizatie, iar daca proprietarul nu o va demola in totalitate in termenul legal, autoritatile locale se vor ocupa de aceasta operatiune.

"Vom parcurge aceiasi pasi legali ca si la prima casa si in termenul convenit de lege aceasta casa va fi pusa la pamant, este a doua casa, al doilea succes. Asteptam sa vedem cum buldozerele vor intra sa o demoleze. Noi speram ca o va demola proprietarul pentru ca este o operatiune mult mai dificila, fata de prima casa pentru ca vorbim de un imobil foarte mare", a declarat Darius Valcov, primarul Slatinei.

In 3 iulie, Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv si irevocabil, ca imobilul construit ilegat pe strada Pitesti nr. 187 sa fie demolat.

Atunci, viceprimarul din Slatina, Minel Prina, declara ca imobilul de 1.400 de metri patrati a fost ridicat pe numele a doi interpusi din Draganesti Olt ai lui Bercea Mondialu, fara autorizatie de construire, astfel ca primaria din localitate a decis demolarea acestuia.

Aceasta este cea de-a doua casa pentru care Primaria Slatina a castigat dreptul in instanta de a fi demolata pentru ca este construita ilegal.

Bercea Mondialu detine atat pe numele lui, cat si pe numele unor interpusi mai multe imobile facute dupa acelasi proiect, in municipiul Slatina, care sunt inchiriate unor comercianti.

Bercea Mondialu, somat sa-si demoleze una dintre case

Una dintre case a fost demolata la sfarsitul anului trecut de Primaria Slatina. Casa, care avea doua etaje, se afla pe strada Pitesti nr. 110-112, din municipiul Slatina, si avea o suprafata construita de 361 de metri patrati, terenul avand peste 1.000 de metri patrati. Imobilul era inregistrat pe numele altei persoane, Oravita Stoiculescu.

Bercea Mondialu a construit in Slatina mai multe case pe baza unei singure autorizatii, iar de-a lungul anilor a avut mai multe procese cu Primaria, care a cerut demolarea imobilelor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Bercea Mondialu casa demolata Slatina, #casa Bercea Mondialu construita ilegal, #case Bercea Mondialu Slatina , #proces