Interlopul Bercea Mondialu, acuzat de tentativa de omor (Video)

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 12:38
2879 citiri
Interlopul Bercea Mondialu, acuzat de tentativa de omor (Video)
Foto: Antena 3

Politistii din Olt au deschis un dosar penal pentru tentativa de omor pe numele lui Sandu Anghel, cunoscut sub porecla de Bercea Mondialu, dupa ce acesta si-a fi injunghiat un nepot joi seara.

Politistii din Olt au fost solicitati sa intervina in seara de 17 februarie intr-un local din orasul Draganesti-Olt pentru a aplana un scandal iscat intre membrii familiei lui Sandu Anghel zis Bercea Mondialu, finul lui Mircea Basescu, soldat cu injunghierea in spate a minorului Ionut Anghel, in varsta de 17 ani.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Olt, comisar Claudia Radu, martorii la incident sustin ca tanarul a fost injunghiat, conform declaratiilor martorilor, de catre interlop.

"Starea sa de sanatate, din cate cunoastem, este grava. Minorul se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Incidentul a avut loc pe fondul unor tensiuni mai vechi", a afirmat Radu.

Martorii spun ca tinerii, membri ai familiei lui Amar Anghel, fratele interlopului, jucau biliard intr-un bar din localitate cand in local a intrat Bercea Mondialu, insotit de cativa apropiati. Catalin Anghel, un tanar din familie, a sustinut ca persoana care l-a injunghiat pe Ionut Anghel, varul sau, este Bercea Mondialu. Acesta a mai afirmat ca interlopul care l-a injunghiat pe varul sau de mai multe ori in spate ar fi incercat sa-l taie si pe el, dar ca a scapat ascunzandu-se in bar.

"Am intocmit dosar de cercetare penala pe numele lui Sandu Anghel pentru tentativa de omor, in baza diagnosticului pus de medici lui Ionut Anghel. Cercetarile vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror. Deocamdata incercam sa dam de urma lui Sandu Anghel pentru a-l aduce la audieri, acesta nefiind gasit la domiciliu", a afirmat Claudia Radu.

Aceasta a precizat ca, deocamdata, nu se pot face precizari cu privire la infractiunile savarsite de Sandu Anghel.

Cu toate acestea, daca va fi gasit vinovat, Bercea Mondialu se va alege cu ani buni de inchisoare. El a mai fost acuzat cu doi ani in urma de tentativa de omor de catre un consilier judetean si un apropiat al acestuia. In cele din urma, victimele si-au retras plangerile, chiar daca au petrecut zeci de zile pe patul de spital, dupa ce interlopul i-a impuscat si a dat cu masina peste ei.

Sadu Anghel, zis Bercea Mondialu, este cel mai cunoscut interlop din judetul Olt. Desi pe numele sau au fost intocmite in timp peste 40 de dosare pentru savarsirea unei palete largi de infractiuni, acesta nu a stat nicio zi in arest si nici nu a executat vreo zi de inchisoare.

Bercea Mondialu a devenit cunoscut datorita personalitatilor publice care i-au botezat copiii, printre care se numara: fostul deputat Nicolae Gradinaru, fostul procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, Gheorghe Brenciu, prim-vicepresedintele PD-L Teodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza, dar si fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu. Anul trecut una dintre nepoatele interlopului a fost botezata la Constanta de Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Interlop Bercea Mondialul, #tentativa de omor, #tanar injunghiat , #proces