Zeci de dosare in care e implicat Bercea Mondial - certuri, furturi, lupte intre clanuri

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 18:08
1858 citiri
Zeci de dosare in care e implicat Bercea Mondial - certuri, furturi, lupte intre clanuri
Foto: fanatik.ro

Aproximativ 30 de dosare in care este implicat Bercea Mondial au fost in lucru la nivelul parchetelor arondate Parchetului Curtii de Apel Craiova, in majoritatea acestor cauze fiind dispusa neinceperea urmaririi penale, celelalte fiind solutionate cu rechizitorii, potrivit unor surse din CSM.

Situatia acestor dosare a fost transmisa Parchetului Curtii de Apel (CA) Craiova de catre parchetele arondate, in urma unei solicitari transmise de Consiliul Superior al Magistraturii.

Surse din CSM au declarat, miercuri, ca cele 30 de dosare nu sunt de evaziune fiscala, ci sunt cauze simple ce vizeaza certuri, furturi sau plangeri formulate de membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sau de alte clanuri impotriva lui Bercea Mondial.

O parte a acestor cauze a fost solutionata cu rechizitorii, insa in cele mai multe s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

Situatia a fost transmisa de Parchetul Curtii de Apel Craiova la Consiliul Superior al Magistraturii si urmeaza sa fie prezentata joi Sectiei pentru procurori.

Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat, in 9 iulie, Parchetului Curtii de Apel Craiova sa ceara informatii tuturor parchetelor arondate despre dosarele in care a fost implicat Bercea Mondial.

Bercea Mondial, scapat de 100 de dosare penale - CSM cere informatii Parchetelor

Surse din CSM declarau ca Parchetul Curtii de Apel Craiova va strange informatii de la toate unitatile de parchet din judetele Dolj, Olt si Gorj cu privire la dosarele solutionate, in care este vizat Bercea Mondial.

"In raport de raspunsul respectiv va fi sesizata Inspectia Judiciara. In cazul in care va fi sesizata Inspectia, aceasta va face verificari in raport de celeritatea cu care au fost solutionate, de administrarea probatoriului", au precizat sursele citate.

Judecatorul Horatius Dumbrava a cerut atunci, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la faptul ca la parchetele din judetul Olt s-au dat o suta de solutii de neincepre a urmaririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

"Nu pot sa nu ma gandesc de ce s-a ajuns aici. O suta de dosare, asa spune presa, au fost matrasite de catre organele judicare din Olt, la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie sa vedem daca este asa. Este admisibil asa ceva? Trebuie sa facem mai departe un pas", a spus Horatius Dumbrava, in contextul in care in CSM se discuta raportul Inspectiei Judiciare privind declaratiile facute de Bercea Mondial la adresa presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, si a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi.

Bercea da milioane de euro mita, dar nu plateste un leu impozit

Membrii plenului CSM au trimis propunerea Sectiei pentru judecatori, care a decis, in urma deliberarilor, trimiterea solicitarii catre Parchetul Curtii de Apel Craiova.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#dosare Craiova Bercea Mondial, #dosare evaziune Bercea, #CSM dosare Bercea Craiova , #proces