Bercea Mondial, condamnat la inchisoare intr-un nou dosar: A vrut sa mituiasca un gardian

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 17:13
3044 citiri
Bercea Mondial, condamnat la inchisoare intr-un nou dosar: A vrut sa mituiasca un gardian

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare intr-un nou dosar, pentru ca a incercat sa mituiasca un gardian din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa intr-o alta cauza.

Totodata, fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a fost si ea condamnata la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, sub aceleasi acuzatii, mai exact ca cei doi au incercat sa-i dea mita unui paznic, pentru ca Sandu Anghel sa aiba parte de tratament preferential, transmite Antena 3.

Decizia a fost luata marti de Tribunalul Arges, insa nu este definitiva. Aceasta poate fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti.

Izaura Anghel trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii, timp de 60 de zile, fie la Primaria orasului Draganesti-Olt, fie in cadrul Liceului "Tudor Vladimirescu" din aceeasi localitate.

In plus, familia lui Sandu Anghel trebuie sa plateasca statului suma de 5.000 de lei, pentru cheltuieli judiciare.

In timpul termenului de judecata de marti, Bercea Mondial a spus ca va face un denunt pe numele fostului presedinte Traian Basescu. In acelasi timp, el a cerut stramutarea procesului de la Tribunalul Arges, acuzand ca Basescu face presiuni pentru mentinerea lui dupa gratii. Sandu Anghel a renuntat ulterior la aceasta initiativa.

Sandu si Izaura Anghel au primit condamnarea la inchisoare, dupa ce au incercat sa mituiasca un gardian de la Penitenciarul Colibasi, pentru a-i permite sa aiba telefon mobil si pentru a-l ajuta sa iasa din inchisoare pentru a munci.

Bercea Mondial a recunoscut ca a stat de vorba cu gardianul si i-a promis ca ii va da bani in schimbul unor favoruri, insa a mintit cand a spus ca ii va da bani si ca nu intentiona sa faca acest lucru, astfel incat nu poate fi acuzat de dare de mita.

In acest dosar, gardianul este considerat denuntator, astfel incat nu se vor lua masuri impotriva sa.

In acest dosar, magistratii Tribunalului Arges au emis, in septembrie 2014, un mandat de arest preventiv pe numele lui Sandu Anghel si un mandat de arest la domiciului pentru fiica interlopului.

Cei doi au fost trimisi in judecata, de catre procurorii Parchetului Arges, in luna octombrie a anului trecut, Bercea Mondial fiind acuzat de cumparare de influenta si dare de mita in stare de recidiva post-condamnatorie, iar Izaura Anghel sub acuzatia de dare de mita.

Anchetatorii aui stabilit ca Sandu Anghel a incercat sa-i ofere unui gardian, prin intermediul fiicei sale, suma de 300 de euro, pentru a-i permite sa aiba un telefon mobil si pentru a interveni in favoare lui pe langa membrii Comisiei de munca din Penitenciarul Colibasi.

Bercea Mondial executa in prezent o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare, pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in anul 2011. El a fost condamnat definitiv in mai 2014.

Bercea Mondial, intrebat pentru cine erau sacii cu bani: Pentru Basescu Traian, nu pentru Mircea

De asemenea, mai multi membri ai familiei lui Sandu Anghel, printre care sotia, fiica si doi fii, au fost trimisi in judecata pentru santajarea lui Mircea Basescu, care ar fi primit un total de 600.000 de euro pentru a interveni in justitie in favoarea lui Bercea Mondial.

Citeste si:
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD au început să riposteze după ce fostul președinte al partidului Liviu Dragnea a acuzat că actuala conducere a social-democraților este „infiltrată” de către „statul...
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat joi, 23 septembrie, operaționalizarea controversatului program Anghel Saligny. Proiectul guvernamental...
Sursa: Ziare.com