Bercea Mondial, scapat de 100 de dosare penale - CSM cere informatii Parchetelor

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:06
4765 citiri
Bercea Mondial, scapat de 100 de dosare penale - CSM cere informatii Parchetelor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova sa ceara informatii Parchetelor arondate despre dosarele in care apare numele lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial.

Astfel, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova ar urma sa colecteze informatii de la instantele din judetele Dolj, Olt si Gorj, care au solutionat dosarele interlopului, transmite Mediafax.

Surse din cadrul CSM au declarat pentru agentia citata ca a fost solicitata acordarea unui raspuns in cel mult o saptamana.

"In raport de raspunsul respectiv va fi sesizata Inspectia Judiciara. In cazul in care va fi sesizata inspectia, aceasta va face verificari in raport de celeritatea cu care au fost solutionate, de administrarea probatoriului", au declarat sursele citate.

Totodata, judecatorul CSM Horatius Dumbrava a solicitat, miercuri, sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la faptul ca parchetele din judetul Olt au dat circa 100 de solutii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in dosarele in care apare numele lui Sandu Anghel.

Bercea Mondial, scapat de 100 de dosare penale - CSM a sesizat Inspectia Judiciara

"Nu pot sa nu ma gandesc de ce s-a ajuns aici. O suta de dosare, asa spune presa, au fost matrasite de catre organele judicare din Olt, la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie sa vedem daca este asa. Este admisibil asa ceva? Trebuie sa facem mai departe un pas", a declarat Horatius Dumbrava.

Nu in ultimul rand, intr-un raport al Inspectiei Judiciare, se arata ca acuzatiile facute de Sandu Anghel la adresa presedintelui ICCJ, Livia Stanciu, si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, au afectat independenta justitiei si impartialitatea sistemului judiciar.

Interlopul a declarat, luna trecuta, din duba care in care a fost adus la audieri la DNA, ca le-ar fi dat aproape doua milioane de euro spaga Laurei Codruta Kovesi, Liviei Stanciu, dar si liderului PDL Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM dosare Bercea Mondial, #parchete NUP dosare Bercea Mondial, #Bercea Mondial dosare urmarire penala , #stiri Bercea Mondialu