BERD: Romania a trecut de greul crizei economice

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 08:17
2292 citiri
BERD: Romania a trecut de greul crizei economice
Foto: nes.ru

Romania a trecut de punctul cel mai greu al crizei economice, dar cresterea va fi lenta si grea, este de parere economistul sef al BERD, Erik Berglof.

In cadrul unei mese rotunde desfasurate miercuri, la care au participat ministrii coordonatori ai sectoarelor economice din tarile Initiativei Central Europene, oficialul BERD a declarat ca situatia economica s-a mai stabilizat, in Romania.

"Cred ca Romania a trecut destul de bine de ce era mai greu in acest an. Acum situatia economica s-a mai stabilizat, iar cresterea va fi lenta si grea. Pentru 2010, BERD a prognozat o crestere a PIB-ului de maximum 1% pentru Romania, dar asta nu inseamna ca nu vom mai vedea cresteri ale ratei somajului, ale creditelor neperformante si numarului de IMM-uri aflate in dificultate", a declara Erik Berglof, citat de Bursa.

Erik Berglof a mai spus ca BERD estimea-za pentru 2009 o scadere a volumului de investitii straine directe la 4,9 miliarde dolari fata de nivelul de 13,5 miliarde dolari prognozat pentru 2008. Pentru 2010 inflatia din tara noastra este estimata de BERD la 4%.

Oficialul BERD apreciaza ca sistemul bancar din Romania a dat dovada de soliditate si stabilitate in acest an extrem de dificil: "Principalele banci si reglementatorul pietei bancare au reactionat bine la criza financiara. Per ansamblu, sistemul bancar din Romania este bine capitalizat si are o lichiditate adecvata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#prognoze BERD Romania, #Erik Berglof, #economist sef BERD Romania , #Erik Berglof
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Pai sa vina PNL si sa ne scoata din criza .... daca tot a trecut ......