Videanu, despre stimulii imaginari: BERD nu cunoaste realitatea din Romania

Joi, 11 Martie 2010, ora 19:59
1063 citiri
Videanu, despre stimulii imaginari: BERD nu cunoaste realitatea din Romania

Ministrul Economiei, Adrian Videanu, a raspuns, cu intarziere ce-i drept, acuzatiilor oficialilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care saptamana trecuta sustineau ca Guvernul Romaniei a anuntat in programul de contracarare a efectelor crizei economice stimuli "mai mult imaginari decat reali".

"Cel de la BERD nu cunoaste realitatea din Romania", a lamurit joi Videanu situatia, desfiintand in doua vorbe gravele acuzatii ale oficialilor BERD, informeaza Mediafax.

Documentul BERD, publicat vineri, sustinea ca "stimulii" inclusi in programul cu fonduri de 13 miliarde euro anuntat de guvernul Romaniei in februarie 2009 pentru sprijinirea economiei au fost pana in prezent "mai mult imaginari decat reali", argumentand ca au fost lansate putine proiecte.

Ca urmare a crizei, multe guverne au anuntat programe fiscale variate, care pareau expansioniste, dar care in realitate au avut un impact minor asupra economiei reale, se arata in raportul BERD.

"De exemplu, in Romania, guvernul a anuntat in februarie 2009 un pachet de stimuli de 13 miliarde euro, pentru a ajuta la contracararea celor mai rele efecte ale crizei. Ideea a fost sa aloce cea mai mare parte (peste 10 miliarde euro) pentru proiecte de infrastructura. Pana in prezent, stimulii au fost mai mult imaginari decat reali", sustin analistii BERD.

Potrivit acestora "putine proiecte au demarat, iar efectul asupra cresterii economice a fost neglijabil".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Adrian Videanu BERD, #document BERD stimuli, #BERD realitate Romania , #Romania