BERD a majorat fodurile pentru investitii cu 20%

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 11:19
786 citiri
BERD a majorat fodurile pentru investitii cu 20%

Consiliul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat joi planul bugetar si de afaceri pentru 2009. Acesta permite majorarea fondurilor alocate investitiilor cu 20%,pana la aproximativ 7 miliarde dolari.

Din cheltuielile suplimentare de 1 miliard de dolari, jumatate sunt destinate pentru Europa Centrala si de Est. Majorarea finantarii reprezinta raspunsul BERD la impactul crizei financiare mondiale asupra tarilor in care banca desfasoara operatiuni, informeaza NewsIn.

BERD va sustine sectoarele bancare din tarile unde are investitii, in incercarea de a mentine fluxurile de finantare, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM). BERD isi va extinde ajutorul si asupra sectorului corporatist.

"Anul viitor va fi extrem de dificil pentru mai multe afaceri din regiune, insa, indiferent de ce se va intampla, BERD este deschisa pentru aceste afaceri. Dispunem de suficient capital, de sustinerea unanima a proprietarilor nostri si intentionam sa investim mai mult decat inainte", a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow.

In cadrul pachetului, BERD isi va mentine principiile operatiunilor de baza si va raspunde la cererile individuale tratand cazurile in mod separat, pentru a asigura un impact maxim al interventiilor. Pachetul nu se limiteaza la un sector anume al economiei, ci este aplicabil tuturor sectoarelor si tuturor tarilor supravegheate de banca, in functie de nevoi, de gradul de urgenta si de capacitatea bancii.

Majorarea finantarii in 2009 va fi acoperita integral din rezervele bancii. Pentru aceasta masura, nu au fost solicitate majorari de capital sau contributii suplimentare din partea actionarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#banca europeana dezvoltare, #BERD majorare investitii, #criza financiara globala , #stiri BERD