CE Turceni vrea sa imprumute 150 de milioane de euro de la BERD

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 14:49
705 citiri
CE Turceni vrea sa imprumute 150 de milioane de euro de la BERD
Foto: Reuters

Complexul Energetic Turceni va demara in urmatoarele doua luni negocieri cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru un imprumut de 150 milioane euro, al doilea din acest an, in vederea reabilitarii grupului 3, a declarat pentru NewsIn directorul general, Marian Motocu.

"Tot cu BERD vrem sa incheiem si acest al doilea imprumut din 2009. Vrem sa luam un imprumut de 150 milioane euro, pe 15 ani, pentru reabilitarea grupului 3 al Complexului Energetic, imprumut ce va contribui cu doua treimi la realizarea investitiilor necesare la acest grup", a precizat Marian Motocu.

Reprezentantul companiei a mentionat faptul ca, in afara celor 150 milioane euro, reabilitarea grupului 3 necesita alte circa 70 milioane euro, pe care CE Turceni le va finanta din surse proprii.

Complexul Energetic Turceni si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au semnat la 21 iulie acordul pentru un imprumut sindicalizat de 170 milioane euro, pe zece ani cu trei ani perioada de gratie, finantare destinata reabilitarii si modernizarii grupului 6 al companiei energetice.

Proiectul modernizarii Grupului 6 se ridica la 224 milioane euro si prevede proiectarea, achizitionarea, punerea in functiune si instalarea echipamentelor necesare pentru modernizarea Unitatii 6. Costurile suplimentare proiectului vor fi suportate de Complexul Turceni din surse proprii.

BERD va acorda 80 milioane euro, iar 70 milioane euro vor fi sindicalizate de la un grup de banci comerciale, din care fac parte Erste Bank, Societe Generale, UniCredit si Intesa Sanpaolo. De asemenea, Banca de Comert si Dezvoltare a Regiunii Marii Negre (BCDMN) va oferi un imprumut paralel de 20 milioane euro.

Lucrarile de modernizare ale Grupului 6 de la Complexul Energetic Turceni vor incepe in primele luni ale lui 2010 si vor fi finalizate in 2012. Imprumutul sindicalizat de 170 milioane euro acordat companiei de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va fi suficient pentru lucrarile de modernizare necesare la Grupul 6 al complexului energetic, spun reprezentantii producatorului de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#CE Turceni imprumut BERD , #stiri BERD