Consumul de bere are un efect puțin cunoscut asupra colesterolului

Sambata, 07 Septembrie 2024, ora 19:18
16772 citiri
Consumul de bere are un efect puțin cunoscut asupra colesterolului
Prietene care beau bere FOTO Pexels

Dacă medicul dumneavoastră vă spune că aveți colesterolul ridicat, poate fi frustrant să vă gândiți cum a ajuns la niveluri nesănătoase.

Vă puteți reduce colesterolul fără medicamente renunțând la alimentele bogate în grăsimi saturate și consumând mai multe grăsimi sănătoase care se găsesc în somon, nuci și semințe. Fibrele solubile din alimente precum fulgii de ovăz, fasolea și merele scad cantitatea de colesterol absorbită în organism. De asemenea, va trebui să slăbiți puțin, să faceți mai multă mișcare și să renunțați la fumat.

Chiar dacă berea nu conține grăsimi, aceasta vă poate afecta colesterolul

Conform unui studiu publicat în Nutrients, consumul moderat de alcool este legat de creșterea colesterolului HDL (bun) prin reducerea activității unei proteine care transferă colesterolul HDL către colesterolul LDL. Totuși, asta nu înseamnă că ar trebui să beți mai multă bere. Băutorii mari de alcool tind să aibă trigliceride ridicate deoarece alcoolul interferează și cu capacitatea organismului de a descompune grăsimile. Cu alte cuvinte, cantitatea de bere pe care o bei poate fi bună sau rea pentru nivelul colesterolului tău.

Cât de mult alcool afectează colesterolul

Consumul moderat de alcool este considerat a fi două băuturi sau mai puțin pe zi pentru bărbați și o băutură pentru femei. Acest lucru poate fi confuz, mai ales că conținutul de alcool poate varia de la 3,2% la peste 9% în berile artizanale de astăzi.

Consumul de bere de la ușor la moderat are fie un efect pozitiv, fie un efect redus asupra colesterolului dumneavoastră, însă consumul mai mare de bere accentuează efectul negativ al colesterolului.

Deși consumul moderat de bere vă poate crește colesterolul HDL, s-ar putea să constatați cum colesterolul HDL scade cu cât beți mai mult. Un articol publicat în International Journal of Molecular Sciences a constatat că chiar și băutorii moderați care au băut timp de 10 ani aveau niveluri cu 13% mai scăzute de HDL în comparație cu nebăutorii. Băutorii moderați aveau, de asemenea, niveluri mai ridicate de trigliceride.

Prea multă bere nu este bună pentru sănătate

S-ar putea să aveți niveluri sănătoase de colesterol, dar colesterolul este doar un factor în sănătatea dumneavoastră generală. Vinul roșu ar putea avea proprietăți antioxidante, dar berea este legată de inflamațiile din organism care pot duce la boli cronice, conform unui studiu din 2020 din Nutrients. Consumul excesiv de bere vă poate crește, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială, în special la bărbați. O bere pe zi ar putea reduce riscul de diabet de tip 2 cu 53%, dar un consum mai mare crește riscul.

Alimentele fermentate hrănesc bacteriile din intestin pentru a vă îmbunătăți sănătatea fizică și mentală. Berea este, de asemenea, fermentată. Un studiu din 2020 din Molecules a constatat că băutorii moderați de bere aveau mai multe bacterii care produc acid butiric, care reduce inflamația și promovează sănătatea digestivă. Cu toate acestea, prea multă bere crește riscul de cancere ale gurii, esofagului, colonului, ficatului, laringelui și sânului, conform unei meta-analize din 2015 din British Journal of Cancer.

Cercetările anterioare privind efectele benefice ale consumului moderat de alcool sunt acum reevaluate, sugerând că cel mai bine este să nu consumați alcool. Dacă alegeți să beți, amintiți-vă că un consum moderat de alcool nu înseamnă să amânați până în weekend. Conform National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, consumul excesiv de alcool este considerat consumul a cinci sau mai multe băuturi în două ore pentru bărbați și a patru sau mai multe băuturi pentru femei, scrie healthdigest.com.

Ar putea fi ultimele zile în închisoare pentru Elena Udrea. Moment decisiv pentru soarta fostului ministru
Ar putea fi ultimele zile în închisoare pentru Elena Udrea. Moment decisiv pentru soarta fostului ministru
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ar putea fi eliberată din penitenciarul Târgșor, în cazul în care cererea sa de revizuire a pedepsei va fi admisă de Înalta Curte de Casație și...
Când ar putea veni aderarea completă la Schengen. Schimbări de poziție și noi probleme
Când ar putea veni aderarea completă la Schengen. Schimbări de poziție și noi probleme
România și Bulgaria au aderat cu granițele aeriene și maritime la spațiul de liberă circulație european, iar o decizie privind accederea completă este încă negociată de liderii politici....
#bere, #colesterol, #efecte, #alcool , #colesterol
  1. Dovada științifică pentru faptul că micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Ce se întâmpla dacă nu mâncăm
  2. Horoscop zilnic. Luni, 11 noiembrie. Zodia care primește o ofertă excelentă de colaborare
  3. Bancul zilei: Cererea în căsătorie a unui tânăr
  4. Ingredientele din alimente care protejează organismul de boli: Ar putea preveni mai multe tipuri de cancer
  5. Cât costă să faci Crăciunul și Revelionul în zonele tradiționale din România. „Plimbări cu sania, ATV-urile, mese câmpenești”
  6. Horoscop zilnic. Duminică, 10 noiembrie. Zodia care-și petrece ziua alături de ființa iubită
  7. Bancul zilei: Ce fel de casă vrea să vândă o persoană
  8. De câți bani ai nevoie pentru o vacanță în Statele Unite? Cele mai ieftine modalități de a vizita continentul american
  9. Cine erau, de fapt, victimele erupției Vezuviului de acum 2000 de ani. Noi dovezi ADN de la Pompei dezvăluie surprize cu privire la identitatea lor
  10. Zeci de maimuțe au evadat dintr-un laborator. „Cred că au parte de o aventură”