Cum diferă prețul berii în stațiunile de pe litoralul românesc. Un draft este vândut cel mai frecvent în marja 7-15 lei

Joi, 07 Iulie 2022, ora 22:42
5922 citiri
Cum diferă prețul berii în stațiunile de pe litoralul românesc. Un draft este vândut cel mai frecvent în marja 7-15 lei
Băutori de bere pe trotuar într-o stațiune de pe litoral FOTO Hepta

A devenit foarte scump să ne răcorim pe căldură. La mare, de la bere, suc până la îngheţată, totul costă destul de mult.

Cum sunt prețurile în Mamaia

Mamaia este considerată cea mai luxoasă staţiune de pe litoralul românesc. Deşi românii se plâng de preţurile extrem de mari, tot merg în număr mare.

De exemplu, dacă dorești să îți petreci 7 zile la un hotel de cinci stele din Mamaia, atunci trebuie să plătești în jur de 10.000 de lei.

Prețul acesta este pentru două persoane, o cameră dublă standard, cu mic dejun și prânz incluse. Iar, pentru cei pretențioși, o cameră dublă cu vedere spre mare ajunge și peste 7.600 de lei, cu mic dejun inclus, tot pentru șapte zile.

Mamaia este considerată stațiunea de lux a României, deși condițiile de care au parte turiștii care ajung aici nu sunt întotdeauna direct proporționale cu prețul plătit.

Cât costă berea în Mamaia

Dacă vrei să te cazezi la un hotel de două stele în Mamaia Nord, poți să găsești camere și la 5.600/5.700 de lei.

Pentru o bere la draft, turiştii plătesc aici 13 lei. Costă şapte lei în plus, dacă băutura e la sticlă.

Cum sunt prețurile în Năvodari

Turiștii care aleg să își petreacă concediul în Năvodari, găsesc alte prețuri decât în Mamaia, spre exemplu. O bere la draft poate să coste între 7 și 8 lei, dar poate să ajungă și la 15 lei.

Într-adevăr, dacă ajungi în zona cluburilor, băuturile sunt mult mai scumpe. Prețurile ajung chiar să se dubleze.

Cât costă o bere în Vama Veche

În sudul litoralului, preţurile sunt la jumătate. 7 lei costă aici berea la draft. În Vama Veche, o bere costă dublu la terasă faţă de una cumpărată de pe stradă.

Românii, iubitori de bere

Românii găsesc mereu o ocazie să ciocnească o bere rece. Și așa am ajuns pe locul 7 la consumul de bere în Europa. Potrivit statisticilor, fiecare român bea în medie 86 de litri pe an.

În realitate, unii beau mai mult, alţii mai puţin. Cert este că în România se beau peste 16 milioane şi jumătate de hectolitri pe an. Berea blondă, de tip lager, este preferata românilor.

Care e berea preferată a românilor

Statisticile arată că în jur de 90% din berea pe care o consumăm este bere blondă. A început, însă să câştige teren şi berea artizanală.

În România sunt 86 de producători de bere, iar afacerile lor depăşesc pragul de 1 miliard de euro. De câştigat are şi statul. Încasează anual în jur de 530 milioane de euro, prin taxe şi impozite.

Germania este cel mai mare producător de bere din Europa, cu 7,4 miliarde de litri de bere. Practic, asigură 24% din producţia Uniunii Europene, arată datele Eurostat.

Cea mai vândută stațiune pentru vacanța de 1 Mai nu mai e Mamaia. Cât de mult au explodat prețurile
Cea mai vândută stațiune pentru vacanța de 1 Mai nu mai e Mamaia. Cât de mult au explodat prețurile
Mamaia Nord, cea mai controversată stațiune din România, se pare că a pierdut o mulțime de turiști, din cauza prețurilor prohibitive prestate în ultimii ani. Noua „vedetă" pentru...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#bere, #bere scumpa, #pret bere, #litoral, #statiuni , #litoral