Doliu în fotbalul german. A murit un fost campion mondial alături de legendarii Franz Beckenbauer şi Gerd Müller

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 14:08
1983 citiri
Doliu în fotbalul german. A murit un fost campion mondial alături de legendarii Franz Beckenbauer şi Gerd Müller
Bernd Holzenbein, campion mondial în 1974 FOTO X

Fostul fotbalist german Bernd Hölzenbein, campion mondial în 1974 alături de Franz Beckenbauer şi Gerd Müller, a decedat la vârsta de 78 de ani, a anunţat marţi Eintracht Frankfurt, clubul la care a jucat timp de 14 ani.

"O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată. Bernd Hölzenbein, căpitanul de onoare al lui Eintracht, a murit luni, la vârsta de 78 de ani, înconjurat de familia sa", a scris Eintracht Frankfurt pe site-ul său.

Mijlocaş ofensiv la echipa naţională a Germaniei de Vest începând din octombrie 1973, el a fost titularizat de Jupp Heynckes la Cupa Mondială de fotbal din 1974 pe teren propriu, jucând în şase din cele şapte meciuri ale Germaniei (a stat pe bancă la înfrângerea din faza grupelor în faţa Germaniei de Est) la acest turneu.

În finala Cupei Mondiale din 1974, desfăşurată pe Stadionul Olimpic din München, a executat penalty-ul din minutul 25 care a permis Germaniei de Vest a lui Franz Beckenbauer să egaleze în faţa Olandei lui Johan Cruyff. Germania s-a impus în cele din urmă cu 2-1, graţie unui gol marcat de Gerd Müller (min. 43). În cel de-al 40-lea şi ultimul său meci cu Mannschaft, la Cordoba, în cea de-a doua etapă a grupelor Cupei Mondiale FIFA 1978, Hölzenbein a marcat cel de-al 5-lea său gol internaţional, deşi nu a reuşit să împiedice înfrângerea din semifinale în faţa Austriei.

Cariera sa la club este legată de Eintracht Frankfurt, la care s-a alăturat la 1 iulie 1967, după ce a jucat pentru echipele de tineret ale clubului. Cel mai bun marcator din toate timpurile al lui Eintracht (160 de goluri în 420 de meciuri), a câştigat de trei ori Cupa Germaniei (1974, 1975 şi 1981) şi, mai ales, Cupa UEFA, precursoarea Ligii Europa, în 1980. La finalul carierei, a petrecut mai multe sezoane în Statele Unite, la Fort Lauderdale Strikers, Memphis Americans şi Baltimore Blast. A devenit apoi manager al lui Eintracht Frankfurt la sfârşitul anilor 1980 şi în anii 1990. A fost şef al transferurilor din 2004 până în 2014.

Quarterly Report - Editia 4

Cine e alpinistul român decedat pe Everest: ”A intrat în cort și nu s-a mai trezit”
Cine e alpinistul român decedat pe Everest: ”A intrat în cort și nu s-a mai trezit”
Alpinistul Gabriel Viorel Ţabără, în vârstă de 48 de ani, a murit pe Everest, în Tabăra III, situată la 7470 m altitudine. Românul a murit luni dimineaţă, potrivit oficialilor. El...
Un mare actor al României s-a stins din viață la 82 de ani. A fost bun prieten cu Amza Pellea: ”Eu îi dădeam ponturile”
Un mare actor al României s-a stins din viață la 82 de ani. A fost bun prieten cu Amza Pellea: ”Eu îi dădeam ponturile”
Unul dintre cei mai importanți actori ai României, Costel Constantin, a încetat din viață miercuri, 22 mai, la vârsta de 82 de ani. Costel Constantin se retrăsese de pe scenă în iunie...
#Bernd Holzenbein, #campion mondial, #deces , #stiri fotbal