Cine e prima artistă de culoare care a spart o barieră importantă în SUA

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 18:34
3085 citiri
Cine e prima artistă de culoare care a spart o barieră importantă în SUA
Beyonce FOTO facebook

Beyoncé a devenit prima artistă de culoare care a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot Country Songs, după ce melodia sa „Texas Hold 'Em” a debutat pe locul 1.

Într-un gen a cărui relaţie cu artiştii de culoare s-a dovedit adesea controversată, piesa a marcat una dintre mai multe realizări istorice atunci când clasamentul săptămânal a fost actualizat marţi.

Beyoncé ajunge, în premieră, pe primul loc în topurile country cu „Texas Hold 'Em”, lansată simultan cu single-ul „16 Carriages” într-un anunţ surpriză al albumului în timpul Super Bowl.

De asemenea, este a doua artistă solo - fără alţi artişti - care debutează pe locul 1, după ce Taylor Swift a reuşit această performanţă în 2021 cu reînregistrările „Love Story” şi „All Too Well”.

Beyoncé este, de asemenea, prima femeie care ajunge în fruntea clasamentelor Hot Country Songs şi Hot R&B/Hip-Hip Songs de când au început aceste liste, în 1958. Justin Bieber, Billy Ray Cyrus, Ray Charles şi Morgan Wallen sunt singurii artişti care au condus ambele topuri.

Clasamentul Hot Country Songs este un clasament "multimetric" care combină vânzările din SUA, difuzările şi difuzarea la radio, la fel ca şi clasamentul principal Hot 100 al Billboard.

Clasamentul de marţi a reflectat cele şapte zile care au precedat data de 15 februarie - ceea ce înseamnă că „Texas Hold 'Em”, lansat la 11 februarie, a obţinut aceste poziţii după doar patru zile de monitorizare.

În acest timp, a fost difuzată de 19,2 milioane de ori şi descărcată de 39.000 de ori în SUA, potrivit companiei de date de divertisment Luminate. A debutat pe locul doi în clasamentul Hot 100, în timp ce a doua melodie nouă a superstarului, „16 Carriages”, a debutat pe locul 38 în Hot 100 şi pe locul nouă în Hot Country Songs.

Ambele single-uri vor apărea pe cel de-al doilea episod al trilogiei sale „Renaissance”, pe care Beyoncé îl va lansa în 29 martie.

Realizările din topurile country vin după ce săptămâna trecută a avut loc o furtună online în jurul categorisirii piesei „Texas Hold 'Em” ca fiind o piesă country. Un post de radio country din Oklahoma a refuzat iniţial să difuzeze o solicitare pentru noul single al lui Beyoncé, deşi ulterior şi-a schimbat părerea în urma unei campanii virale pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spotify anunță noi funcții pentru utilizatorii Premium. Ce beneficii extra vin pe aplicație
Spotify anunță noi funcții pentru utilizatorii Premium. Ce beneficii extra vin pe aplicație
Spotify, gigantul suedez al streamingului muzical, a anunțat recent lansarea unei noi funcții în versiune beta, destinată exclusiv abonaților săi Premium. Noua funcție le va permite...
Liderul Ceceniei a interzis muzica „prea rapidă sau prea lentă” care este ”neconformă” cu mentalitatea cecenă
Liderul Ceceniei a interzis muzica „prea rapidă sau prea lentă” care este ”neconformă” cu mentalitatea cecenă
Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei a cerut ca „muzica prea rapidă sau prea lentă” să fie interzisă. Cecenia a cerut ca toată muzica să corespundă unui tempo de 80 până la 116 bătăi...
#Beyonce, #bariera, #artista, #muzica, #top, #Texas , #stiri life style