Succesul fulminant al lui Beyonce - ce imperiu de afaceri are cantareata

Luni, 06 Mai 2013, ora 13:07
4561 citiri
Succesul fulminant al lui Beyonce - ce imperiu de afaceri are cantareata
Foto: consequenceofsound.net

Beyonce este fara indoiala una dintre cele mai bogate si apreciate cantarete din lume, detinand in portofoliul sau 17 premii Grammy, o suma de 75 de milioane de dolari obtinuta doar din vanzarile de albume, iar in prezent se afla in al patrulea turneu mondial.

Insa ea nu domina doar scena si clasamentele muzicale, scrie CNN.

Beyonce a reusit sa devina un brand mondial si munceste din greu sa isi dezvolte afacerile. Numele sau apare peste tot: de la faimoase case de moda si parfumuri la reclamele pentru Pepsi.

In plus, in apropierea difuzarii documentarului despre viata sa de pe HBO, numit "Life Is But A Dream", ea si sotul sau, Jay-Z, au fost numiti primul cuplu miliardar din industria muzicii pop de catre revista Forbes, care a desemnat-o pe interpreta si a 32-a cea mai puternica femeie din lume, estimand averea ei la 40 de milioane de dolari, in 2012.

Insa aceasta suma s-ar putea mari in acest an, dupa turneul "Mrs Carter Show" si incasarile obtinute din contractul de publicitate semnat cu H&M.

"Beyonce a reusit sa fie un model pentru ca ne reaminteste constant cum o fetita din Texas si-a implinit visul de a ajunge un muzician de succes", spune Cori Murray, editor la revista Essence Magazine.

Datorita unei imagini atent create, ea pozeaza cu stil atat intr-o cantareata sexy, cat si intr-o femeie de afaceri de succes, o sotie perfecta si o mama iubitoare.

"A avut un vis si l-a urmat. Dupa munca multa si determinare, Beyonce culege acum roadele", a mentionat Gail Mitchell de la Billboard Magazine.

Afaceri de succes: Jay-Z, de la traficant de droguri la mogulul muzicii hip-hop si impresar sportiv

Legaturi de familie

Fiica unei coafeze si a unui director de marketing la IBM, Beyonce a urcat pe scena la o varsta frageda. Ea a inceput sa cante la doar 8 ani, cu o formatie de fete, cunoscuta ulterior sub numele de Destiny's Child, de partea de manageriat ocupandu-se Mathew Knowles, tatal sau.

Dupa cativa ani, in 1999, grupul a reusit sa intre in atentia publicului, semnand un contract cu casa de discuri Columbia Records. Primul album, "The Writing's On The Wall", a avut doua hituri care au ajuns pe primul loc in clasamentul american, "Bills, Bills, Bills" si "Say My Name".

Dupa scurt timp, Mathew Knowles a decis sa renunte la slujba de la IBM si sa se ocupe de cariera solo a fiicei sale, ce a inceput in 2003 cu materialul discografic "Dangerously In Love". Cei doi au pus capat colaborarii pe plan profesional in 2011.

"A fost extrem de greu pentru mine sa o las sa fie pe picioarele ei. De fapt, a fost greu pentru amandoi", a precizat atunci tatal cantaretei, pentru cotidianul britanic The Sun.

In afara de cariera muzicala, Beyonce a obtinut numeroase contracte banoase de publicitate, printre marcile celebre numarandu-se Pepsi si L'Oreal. De asemenea, ea a lansat si o serie de parfumuri impreuna cu celebrul Tommy Hilfiger.

In decembrie, cantareata a semnat un nou parteneriat cu producatorul american de bauturi racoritoare, in valoare de 50 de milioane de dolari.

"Influenta lui Beyonce in cultura pop nu se limiteaza doar la muzica; ajunge si in industria modei si a produselor de frumusete", a declarat stilista June Ambrose.

Interpreta detine casa de moda House of Dereon, impreuna cu mama sa, Tina Knowles. Ea sustine ca se ocupa de aceasta afacere pana la ultimul detaliu si ca este 100% implicata in crearea si promovarea hainelor.

"Beyonce nu este doar o femeie frumoasa care isi asociaza numele cu o companie, ci este ea insasi un brand propriu", a evidentiat Murray de la Essence Magazine.

Obsesia lui Beyonce pentru control apare si cand vine vorba despre imaginea ei. De exemplu, ea a interzis acreditarea fotografilor la cel mai recent turneu al sau, precum si publicarea pozelor neoficiale, dupa ce mai multe imagini facute la show-ul din pauza Super Bowl, care nu o aratau intr-o postura prea buna, au impanzit Internetul.

Evolutia carierei

Beyonce si-a produs singura documentarul autobiografic difuzat de HBO, "Life Is But A Dream". Acesta include mai multe videoclipuri realizate acasa, care surprind atat copilaria sa din Houston, cat si evenimentele de dinaintea spectacolelor si unele momente din casnicia sa cu Jay-Z.

In afara de aceasta pelicula, ea a mai aparut si in altele, precum "Dreamgirls," "Cadillac Records" si "The Fighting Temptations". In plus, a compus piese pentru numeroase coloane sonore, cea mai recenta contribuite fiind pentru filmul regizat de Baz Luhrmann, "The Great Gatsby", care il are in rolul principal pe Leonardo diCaprio.

"Ea si Jay-Z formeaza cuplul regal al muzicii", a precizat Luhrmann, pentru revista Time, care a inclus-o pe cantareata in lista cu cei mai influenti 100 de oameni ai anului 2013.

O persoana cu adevarat influenta

"Beyonce a trecut de etapa cand era doar o cantareata de succes... Ea a devenit diva americana, vocea care domina aceasta natiune", scriu cei de la CNN.

Interpreta a dovedit ca influenta ei a depasit granitele muzicii si ca are prieteni in cercuri de elita, precum presedintele Barack Obama sau faimoasa prezentatoare tv, Oprah.

Seful SUA a numit-o un model pentru fiicele lui si a invitat-o sa cante imnul national la investirea sa in functia de sef al Statelor Unite.

"Un lucru este sigur - Beyonce este cu adevarat o supravietuitoare", au concluzionat cei de la CNN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Beyonce afaceri succes, #Beyonce succes, #Beyonce secrete succes, #Beyonce avere, #Beyonce bani , #concerte