Un academician occidental atenționează: Greșeala mortală comisă de Joe Biden față de mutarea lui Putin

Marti, 25 Iulie 2023, ora 02:30
11995 citiri
Un academician occidental atenționează: Greșeala mortală comisă de Joe Biden față de mutarea lui Putin
Un porfesor din Australia îl critică pe Biden că nu a reacționat la mutarea lui Putin FOTO: Inquirer

Războiul lui Putin din Ucraina, care a depășit borna celor 500 de zile, nu dă semne că se va termina prea curând, iar Rusia face mutări neprevăzute ce escaladează situația. Profesorul Joseph Siracusa de la Universitatea Curtin din Australia trage un semnal de alarmă, afirmând că Joe Biden a făcut o ”greșeală mortală” ridicând din umeri la amenințarea lui Putin de a rupe acordul nuclear internațional dintre marile puteri mondiale, prin mutarea focoaselor Rusiei în Belarus.

Expertul consideră că administrația Biden pune în pericol viitorul umanității, tratând retorica nucleară a lui Putin prea ușor și fără a lua niște contramăsuri, potrivit Sky News.

Academicianul îl critică dur pe Joe Biden, spunând că acțiunile sale de ignorare a pericolului nuclear al Rusiei pot duce la pierderea multor vieți omenești, în cazul unei acțiuni nesăbuite a lui Putin.

Situația se complică pentru Putin: Serviciul Secret Mossad, avertisment serios pentru Rusia

Liderul lumii libere chiar zilele trecute a spus dezinvolt că „nu există nicio posibilitate reală ca Putin să folosească arme nucleare”.

„Războinicul Războiului Rece”, așa cum l-a numit pe Biden, profesorul Siracusa, și-a minimizat îngrijorările în timpul vizitei sale în Finlanda, după summitul NATO, când a fost întrebat dacă crede că președintele rus Vladimir Putin va folosi armele nucleare strategice în Ucraina.

A venit la doar câteva zile după ce șefii de stat NATO au emis Comunicatul la Summit-ul de la Vilnius, condamnând stocul tot mai mare de arme nucleare al Rusiei și desfășurarea acestora pe teritoriul vecin din Belarus.

Lovitură dură dată de Europa lui Putin: O țară de la 6.000 de kilometri îi ia locul Rusiei, peste noapte

Nu există nici un motiv de îndoială că Putin a mutat arme nucleare tactice – cele care pot și vor fi folosite într-un război altfel convențional – pe teritoriul Belarusului și că au fost trimise acolo în scopuri de „descurajare”.

Greșeala lui Biden de a trata cu ușurință mutarea armelor nucleare în Belarus

Decizia lui Putin de a staționa arme nucleare în Belarus reprezintă primul acord de „partajare nucleară” de la intrarea în vigoare a Tratatului de neproliferare a armelor nucleare (TNP) din 1970.

Scenariul unui stat fără arme nucleare care găzduiește armele unui stat cu arme nucleare este unul care există de zeci de ani în timpul Războiului Rece, dar acesta este primul care găzduiește astfel de focoase.

Rusia are un stoc nuclear mondial, care include 4.477 de focoase nucleare desfășurate și de rezervă, toate active în doar 15 minute de la armare, dintre care 1.900 sunt arme nucleare tactice, potrivit Federației Oamenilor de știință din SUA.

Ce gândea celebrul Albert Einstein despre Dumnezeu și Biblie. Descoperirea care naște mari controverse

Există destule dovezi că Putin a dat dovadă de o disponibilitate tulburătoare de a rupe așa-numitul pact „tabu nuclear” care a predominat după Hiroshima. Nu uitați că granițele ucrainene au fost desenate cu cerneală rusă roșie de ani de zile, mai ales pe măsură ce NATO a invadat granițele lor.

De la începutul crizei, Biden a tratat amenințările nucleare ale lui Putin la fel ca pe toate celelalte discuțiile. Aceasta este o greșeală - și una care ar avea implicații potențial cataclismice.

În mod paradoxal, colapsul militar al Ucrainei este cel care poate dezamorsa o confruntare nucleară dintre Washington și Moscova.

Quarterly Report - Editia 4

Biden ar putea permite Ucrainei să folosească arme americane pentru a lovi în Rusia. Ce interdicții ar avea în continuare Kievul
Biden ar putea permite Ucrainei să folosească arme americane pentru a lovi în Rusia. Ce interdicții ar avea în continuare Kievul
SUA au interzis Ucrainei să lovească ținte de pe teritoriul rusesc cu arsenalul său de arme americane. Această interdicție, despre care ucrainenii s-au plâns că îi leagă cu mâinile la...
Noul ministru rus al apărării cere mai multe măsuri pentru asigurarea securității Rusiei și Belarusului în fața presupuselor amenințări NATO
Noul ministru rus al apărării cere mai multe măsuri pentru asigurarea securității Rusiei și Belarusului în fața presupuselor amenințări NATO
Andrei Belousov, noul ministru rus al apărării, a pledat vineri, 24 mai, la Minsk, pentru luarea de măsuri suplimentare în vederea asigurării securităţii Uniunii Statale Rusia-Belarus,...
#biden putin, #Joe Biden, #Joe Biden putin, #arme nucleare Rusia, #Belarus, #belarus rusia, #Rusia focoase nucleare, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina