Biden a fost declarat "apt pentru serviciu" după examenul medical anual. „Totul este grozav”

Joi, 29 Februarie 2024, ora 11:41
1603 citiri
Biden a fost declarat "apt pentru serviciu" după examenul medical anual. „Totul este grozav”
Joe Biden, președintele SUA Foto: Facebook/Joe Biden

Joe Biden, președintele SUA care are 81 de ani, face exerciţii fizice cel puţin cinci zile pe săptămână şi este "apt pentru serviciu", a declarat miercuri, 28 februarie, medicul său într-un raport întocmit după examenul său medical anual, care arată că anul trecut a făcut un tratament de canal dentar şi este tratat pentru apnee în somn, dar în general are o stare bună de sănătate.

Președintele SUA continuă să aibă un mers rigid, din cauza unei artrite, dar aceasta nu s-a agravat de anul trecut, a scris doctorul Kevin O'Connor. Preşedintele are, de asemenea, o "neuropatie periferică" la ambele picioare, ceea ce-l poate face insensibil la stimuli externi precum clădura sau frigul.

Şeful Casei Albe ia medicamente uzuale pentru reflux gastroesofagian, alergii şi o artrită spinală.

Biden ia un anticoagulant, apixaban, şi un inhibitor anticolesterol, rosuvastatină. Nu are nevoie de niciun tratament pentru inimă. De asemenea, i se prescriu medicamentele famotidină şi esomeprazol din cauza refluxului gastroesofagian.

Medicul a reamintit că Biden, aşa cum a anunţat în iunie 2023, suferă de sindromul de apnee obstructivă în somn, care este tratată cu un aparat CPAP. Organismul răspunde perfect la această metodă de tratament, preşedintele urmând cu stricteţe recomandările medicilor în această privinţă, se arată în raportul lui O'Connor.

Medicul a observat că Biden a început să resimtă mai mult disconfort la şoldul stâng atunci când merge. Examinarea a relevat unele limitări ale mobilităţii şi mici modificări cauzate de artrită. Preşedintele urmează un curs de fizioterapie menit să îmbunătăţească în general mobilitatea şi să întărească partea inferioară a corpului şi, la recomandarea medicilor, a adăugat exerciţii de stretching la programul de antrenament.

Biden a fost supus, de asemenea, unui examen dermatologic pentru depistarea cancerului de piele, care nu a găsit formaţiuni care să necesite biopsie. În anii precedenţi, teste medicale similare au descoperit pe pielea sa tumori non-melanomale, care au fost îndepărtate. Medicii au atribuit apariţia neoplasmelor faptului că preşedintele american "a petrecut mult timp la soare" în tinereţe.

"Preşedintele se simte bine, iar examenul fizic din acest an nu a identificat nicio preocupare nouă", a scris medicul Kevin O'Connor. "El continuă să fie apt pentru serviciu şi îşi execută pe deplin toate responsabilităţile fără nicio scutire sau adaptare", dă asigurări doctorul.

Starea de sănătate a preşedintelui a primit o atenţie sporită în acest an, în contextul în care acesta candidează pentru un nou mandat de patru ani, fiind cel mai în vârstă preşedinte din istoria SUA.

Biden a făcut examenul medical la un spital militar din suburbia Maryland, miercuri dimineaţă, şi a declarat că este "pus la punct" după vizita medicală.

Îmbrăcat în costum, Biden a părăsit Casa Albă miercuri dimineaţa devreme pentru examen şi s-a întors câteva ore mai târziu. El a declarat reporterilor, odată ce s-a întors la Casa Albă, că rezultatele nu au fost diferite de cele ale examinării sale de anul trecut. "Nu este nimic diferit faţă de anul trecut", a declarat Biden reporterilor despre rezultate. "Totul este grozav", a spus el.

Anul trecut, medicii l-au declarat, de asemenea, pe Biden sănătos şi "apt pentru serviciu", în cadrul unui examen fizic care a inclus îndepărtarea unei aluniţe de pe piept. De asemenea, medicii au constatat că Biden nu are simptome de COVID lung, după ce a fost confruntat cu acest virus în 2022.

Examenul fizic din acest an are loc în contextul în care Biden, un democrat, şi fostul preşedinte republican Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, se pregătesc de o nouă confruntare în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Cei doi candidaţi s-au acuzat reciproc de declin mental.

Ultima rivală pe care o mai are Trump pentru nominalizarea republicană, Nikki Haley, în vârstă de 52 de ani, a declarat că ambii sunt prea bătrâni pentru a ocupa Casa Albă şi ar trebui supuşi unor teste cognitive.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat reporterilor că preşedintele nu a făcut un test cognitiv şi nu are nevoie de unul.

Lui Biden îi place să joace golf şi să se plimbe cu bicicleta în timpul liber. Dar poticnelile sale verbale şi fizice au stârnit îngrijorări cu privire la vârsta sa şi la capacitatea de a duce la îndeplinire cerinţele funcţiei de comandant-şef. Întrebat dacă există ceva de care americanii ar trebui să fie îngrijoraţi, Biden a făcut o glumă despre vârsta sa. "Ei bine, ei cred că arăt prea tânăr", a glumit Biden.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Netanyahu face un pas în spate: Contraatacul asupra Iranului a fost anulat după o convorbire cu Joe Biden. Răspunsul „slab”, aspru criticat
Netanyahu face un pas în spate: Contraatacul asupra Iranului a fost anulat după o convorbire cu Joe Biden. Răspunsul „slab”, aspru criticat
Armata Israeliană a anulat roposta imediată împotriva Iranului, după atacul fără precedent asupra teritoriului israelian, iar un viitor răspuns pare că va fi cântărit mai bine, după ce...
Președintele Joe Biden l-a avertizat pe Netanyahu că Statele Unite nu vor participa la un contraatac israelian împotriva Iranului
Președintele Joe Biden l-a avertizat pe Netanyahu că Statele Unite nu vor participa la un contraatac israelian împotriva Iranului
Președintele american Joe Biden i-a transmis premierului Benjamin Netanyahu că Statele Unite nu vor avea nicio contribuție la un eventual contraatac al Israelului împotriva Iranului, după...
#Biden, #apt, #medical, #serviciu, #examen medical, #stare sanatate, #Joe Biden presedinte SUA , #stiri Joe Biden