Cifra copleșitoare a pierderilor umane în războiul din Ucraina estimată de un general american

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 07:12
7000 citiri
Cifra copleșitoare a pierderilor umane în războiul din Ucraina estimată de un general american
"Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi" FOTO Twitter

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major american Interarme, a declarat miercuri 9 noiembrie, că peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul războiului din Ucraina, adăugând că pierderile au fost probabil de acelaşi ordin şi de partea ucraineană.

"Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi", a spus generalul Milley, vorbind la New York Economic Club. "Probabil acelaşi lucru pe partea ucraineană", a adăugat el.

Cifrele prezentate de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington.

Înaltul oficial militar american a sperat, de asemenea, la discuţii pentru a pune capăt războiului, deoarece victoria militară ar putea să nu fie posibilă nici pentru Rusia, nici pentru Ucraina, a spus el.

"Trebuie să existe o recunoaştere reciprocă a faptului că victoria militară probabil nu este, în sensul propriu-zis al cuvântului, obţinută prin mijloace militare şi, prin urmare, trebuie să ne uităm la alte mijloace", a spus generalul Milley. Potrivit acestuia, există "o fereastră de oportunitate pentru negociere".

Afirmaţiile sale vin în momentul în care Rusia a ordonat trupelor sale să se retragă din oraşul Herson, în sudul Ucrainei, o lovitură pentru campania militară a Moscovei. Dar Kievul a reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă. Între timp, preşedintele american Joe Biden a sugerat că retragerea este dovada că Moscova are "probleme reale" pe câmpul de luptă.

Eveniment Quarterly Report

Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Ucraina va primi mai mult ajutor militar de la UE. Promisiunea șefului diplomației europene făcută la Kiev
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 1 octombrie, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a...
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
#bilant, #pierderi, #umane, #general american, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina