Peste 4.300 de ruşi au murit în războiul din Ucraina până acum. Kievul a lansat un site pentru familiile prizonierilor: ”De-acum mamele ruse îşi pot căuta fiii militari"

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 13:55
8693 citiri
Peste 4.300 de ruşi au murit în războiul din Ucraina până acum. Kievul a lansat un site pentru familiile prizonierilor: ”De-acum mamele ruse îşi pot căuta fiii militari"
Imagine din timpul luptelor de strada FOTO captură video Twitter

Aproximativ 4.300 de ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei, a anunţat ministrul delegat însărcinat cu Apărarea Hanna Malyar şi a subliniat că acest bilanţ urmează să fie precizat ulterior, relatează AFP.

Ea anunţă, într-o postare pe Facebook, că Rusia a suferit, de asemenea, pierderi materiale importante în Ucraina.

Forţele ucrainene au distrus 146 de tancuri, 27 de avioane şi 26 de elicoptere ruseşti, estimează ea.

Guvernul ucrainean a lansat o platformă pe care anunţă militarii ruşi ucişi sau luaţi prizonieri în Ucraina, destinată familiilor acestora.

”De-acum mamele ruse îşi pot căuta fiii militari pe acest site”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter diplomatul ucrainean Oleksandr Şerba, care postează un link către site-ul 200rf.

Acest site a fost lansat de către Ministerul ucrainean de Interne, potrivit publicaţiei ucrainene Pravda.

Site-ul este scris în limba rusă şi are ca scop să înregistreze militarii ruşi ucişi sau luaţi prizonieri pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei ruse.

Pe site sunt postate înregistrări video cu militari sau documente de identitate.

”Nu toate datele sunt disponibile deocamdată”, deoarece ”sunt prea multe nume”, scrie diplomatul.

De asemenea, unii dintre morţi nu au putut fi identificaţi, scrie el.

Ziarul francez Le Monde scrie că acest site are, de asemenea, un scop politic - şi anume să umanizeze Ucraina, având în vedere că Rusia nu comunică numărul morţilor din tabăra rusă, şi să amintească pierderile suferite de Rusia în această invazie.

#bilant, #morti, #rusi, #razboi Rusia Ucraina, #prizonieri, #site, #familii, #victime , #Razboi Ucraina