Destinațiile din Europa unde au plecat românii în minivacanță. Cel mai ieftin bilet de avion a costat 20 de euro

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 13:29
6086 citiri
Destinațiile din Europa unde au plecat românii în minivacanță. Cel mai ieftin bilet de avion a costat 20 de euro
Capitalele europene au fost preferate de români pentru vacanța de Rusalii FOTO Pixabay

În perioada minivacanţei de Rusalii, preţul mediu pentru un zbor pe un singur sens potrivit datelor Vola.ro este de 134 de euro. Cel mai ieftin bilet doar dus a fost 20 de euro, pe ruta Craiova - Madrid, însă a fost cumpărat cu 64 de zile înainte.

Cele mai populare destinaţii pentru minivacanţa de Rusalii sunt: Londra, Bruxelles, Roma, Paris, Milano, Viena, Dublin, Istanbul, Dortmund şi Madrid, arată datele agenţiei de turism online Vola.ro.

Conform datelor Vola.ro, cele mai populare destinaţii pentru minivacanţa de Rusalii sunt: Londra, Bruxelles, Roma, Paris, Milano, Viena, Dublin, Istanbul, Dortmund şi Madrid.

”Aceste oraşe sunt alese în mod frecvent de români pentru city break-uri în Europa, fiind extrem de ofertante din punctul de vedere al atracţiilor şi al activităţilor pentru turişti. Mai mult decât atât, în multe dintre aceste destinaţii se află comunităţi mari de români, aşa că opţiunea pentru ele pentru concediul de Rusalii poate fi justificată şi de dorinţa oamenilor de a-şi vizita familiile, profitând de zilele libere”, arată compania.

Cele mai scumpe destinaţii rezervate de Rusalii sunt Amsterdam, Paris, Dubai, destinaţii care, în mod tradiţional, au preţuri mai mari la zboruri.

La polul opus, cele mai ieftine destinaţii alese de români pentru minivacanţă sunt Viena, Bruxelles şi Milano, oraşe care se regăsesc în portofoliul multora dintre companiile aeriene ce operează în România.

În perioada minivacanţei de Rusalii, preţul mediu pentru un zbor pe un singur sens potrivit datelor Vola.ro este de 134 de euro, pe când preţul mediu pentru zboruri dus-întors este de 269 de euro. Preţurile sunt mai mari decât în anii trecuţi, dar se pare că tarifele biletelor de avion au stagnat în momentul de faţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai apărea majorări de preţ în următoarea perioadă, menţionează compania.

”Vola.ro a înregistrat şi câteva recorduri pentru perioada acestei minivacanţe. De exemplu, cel mai scump bilet dus-întors a fost pe ruta Bucureşti - Marrakech şi a costat 626 de euro, fiind cumpărat cu 28 de zile înainte de plecare. Cel mai scump bilet doar dus a fost pe ruta Bucureşti - Munchen şi a costat 411 de euro, dar a fost achiziţionat şi din scurt, cu doar 8 zile înainte de plecare. Pe de altă parte, cel mai ieftin bilet doar dus a fost 20 de euro, pe ruta Craiova - Madrid, însă a fost cumpărat cu 64 de zile înainte, o dovadă în plus a faptului că preţurile early booking oferă o reducere semnificativă.

De asemenea, cel mai ieftin bilet dus-întors a fost 88 de euro, pe ruta Bucureşti - Viena, cumpărat cu 98 de zile înaintea plecării”, arată agenţia de turism online.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 milioane euro.

Eveniment Quarterly Report

Protest extrem al polițiștilor din Londra. Forțele de ordine au cerut sprijinul armatei, după ce agenții au depus armele
Protest extrem al polițiștilor din Londra. Forțele de ordine au cerut sprijinul armatei, după ce agenții au depus armele
Poliţia metropolitană a cerut armatei să-i ofere sprijin în lupta împotriva terorismului, în contextul în care agenţii ei au depus armele în semn de protest după ce un coleg a fost acuzat...
Simona Halep a plecat din țară. A fost surprinsă pe aeroport alături de un bărbat celebru FOTO
Simona Halep a plecat din țară. A fost surprinsă pe aeroport alături de un bărbat celebru FOTO
Simona Halep, despre care s-a spus că și-a mutat domiciliul în Franța, a fost surprinsă pe aeroport. Simona Halep încearcă să își spele reputația la TAS după suspendarea de patru ani...
#Bilete avion, #bilete avion ieftine, #Paris, #Londra, #vacanta, #rusalii , #stiri vacanta