Se scumpesc biletele de avion. "Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului"

Joi, 10 Martie 2022, ora 08:45
6033 citiri
Se scumpesc biletele de avion. "Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului"
Războiul din Ucraina a dus si la o scădere a cererii pentru călătorii FOTO Pixabay

Efectele războiului din Ucraina se văd deja în piață. Seria de scumpiri urmează să afecteze inclusiv prețul biletelor de avion.

S-a înregistrat deja o reducere a vânzărilor cu aproximativ 20-25%, afirmă Daniel Truică, CEO Vola.ro. Acesta estimează şi o creştere a preţului biletelor de avion, care va reflecta astfel şi costurile directe pe care le au companiile aeriene cu combustibilul.

„Piaţa a reacţionat instant la izbucnirea războiului. A fost o reducere a vânzărilor cu aproximativ 20-25%. Asta se vede şi în datele de pe piaţă. Căutările care se fac pe Google legate de călătorii au scăzut cu 30%. Şi este normal să se întâmple asta, pentru că impactul emoţional este mare. Cred că o să vedem o scădere până în momentul în care conflictul se va încheia. Tocmai începusem să vedem o revenire a cererii de călătorii, dar iată că acest eveniment ne dă iar în spate, de data asta pe toţi”, a declarat la PROFIT NEWS TV, Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Pentru 2022, până la declanşarea conflictului în Ucraina, estimările acestuia indicau un nivel similar celui din 2019 în ceea ce priveşte cererea de călătorii.

De asemenea, Daniel Truică anunţă că va urma şi creşterea tarifelor la biletelor de avion, pe fondul scumpirilor la combustibili, energie şi gaze.

„Costurile directe pe care le au companiile aeriene cu combustibilul o să se reflecte în tarifele biletelor de avion. Nu se vede încă o creştere majoră. Cred că companiile au încercat să stimuleze această revenire a cererii şi cred că ar fi făcut-o până în primăvară. Acum rămâne de văzut dacă o să încorporeze aceste costuri crescute cu combustibilul şi alte costuri adiacente în tarifele biletelor. Părerea mea e că da. Se văd nişte creşteri pe rutele care au acum o cerere sporită”, a precizat Daniel Truică.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Bilete avion, #pret bilete avion, #razboi Ucraina, #scumpire bilete avion , #scumpiri
Comentarii