Biliard și bowling cu tramvaiul la Oradea. Cine a câștigat Campionatul European al Vatmanilor VIDEO

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 22:40
2249 citiri
Biliard și bowling cu tramvaiul la Oradea. Cine a câștigat Campionatul European al Vatmanilor VIDEO
Vatmanii au jucat bowling și biliard cu tramvaiul FOTO Facebook

Campionatul European al Vatmanilor, ediţia a X-a, organizat, în premieră naţională, la Oradea, la care au participat 25 de echipe din oraşe ale Europei, a fost câştigat, sâmbătă, de reprezentaţii oraşului Viena, Sandra Kaider şi Andreas Kainrad.

Pe locul II s-a clasat echipa din Gotteborg, iar pe locul III - cea din Praga. Echipa Oradei, formată din Karoly Eva şi Leonte Oniţa, s-a clasat pe locul 14.

A fost o ediţie excelentă. Concursul a fost special, iar participanţii, minunaţi. Echipa din Viena s-a comportat excepţional. Premiile sunt simbolice: avem trofee, diplome," a declarat directorul OTL- Oradea Transport Local, Adrian Revnic, cel care le-a înmânat celor doi învingători trofeul acestei ediţii.

Organizatorii orădeni ai campionatului au acordat tuturor diplome de participare şi obiecte artizanale din ceramică albă de Vadu Crişului, dar şi premii speciale: Cel mai nou bine clasat echipaj dintre debutanţi - cel din Zagreb, Cel mai în vârstă concurent - Olah Hofman, de la Leipzig, iar Cea mai populară echipă - Varşovia, ai cărei membrii au venit însoţiţi de o galerie numeroasă.

Premiile pentru cei mai buni driveri au fost: locul I - Jen Collins, din Dublin, locul II - Robert Ionson, un român stabilit în Suedia - Gotteborg, şi locul III - Dominic Jurcevici, Zagreb.

Concursul s-a desfăşurat pe un tronson de 130 metri de pe strada Independenţei şi din Piaţa Unirii. Echipele, formate dintr-un vatman, o vatmaniţă şi un asistent tehnic, au avut de parcurs şase probe, pentru a-şi dovedi abilităţile profesionale, denumite generic: "Oprirea Perfectă", "Frânarea de urgenţă", "Distanţa Laterală", "Tram - bowling", "TRAM-billiard", dar şi o probă inedită.

Atmosfera de concurs a fost asigurată, în limbile română şi engleză, de cei doi comentatori ai evenimentului de la faţa locului, ziariştii Victor Mihalcea şi Bogdan Băcilă. În încheierea evenimentului este programat un concert Irina Rimes, în Piaţa Unirii.

În fine, proba ce se anunța cea mai spectaculoasă este cea a popicelor cu tramvaie. O bilă imensă a fost amplasată pe șine alături de șase popice gonflabile de mari dimensiuni.

PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Sorin Lavric a omagiat un legionar în Parlament, la doar două săptămâni după ce liderul AUR condamna antisemitismul
Senatorul AUR Sorin Lavric l-a omagiat pe Tache Rodas, lider al unei grupări legionare și deținut politic, în cadrul unei declarații politice din Parlamentul României, de pe 13 septembrie....
#biliard, #bowling, #tramvaie, #oradea , #stiri magazin