Prima reactie dupa condamnare: Bill Clinton se distanteaza de Stamen Stancev si pierde 300.000 de dolari

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 19:17
4352 citiri
Prima reactie dupa condamnare: Bill Clinton se distanteaza de Stamen Stancev si pierde 300.000 de dolari

Fostul presedinte american Bill Clinton a evitat in ultimul moment participarea la o gala organizata la Viena de omul de afaceri bulgar Stamen Stancev, condamnat martea trecuta de o instanta din Romania la 11 ani de inchisoare pentru spionaj.

"Conform planului, avionul privat care il aducea pe fostul presedinte Bill Clinton a aterizat miercuri dimineata la Viena. Flancat de agentii din serviciile secrete, acesta s-a deplasat direct la Hotelul Imperial. Seara, pentru al doilea an consecutiv, Clinton trebuia sa fie oaspetele de seama al galei Center for Dialogue and Communication (CGDC) ", scriu jurnalistii austrieci de la oe24.at.

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare

CGDC este o fundatie cu sediul la Viena infiintata de omul de afaceri bulgar Stamen Stancev, alaturi de fostul ministru austriac al Apararii Werner Fasslabend, fostul presedinte bulgar Petar Stoianov si fostul secretar general al Consiliului Europei, Walter Schwimmer.

Pe lista persoanelor premiate in acest an s-au aflat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, actorul Rick Yune sau parasutistul Felix Baumgartner.

"Dar Clinton nu a mai ajuns la gala. Motivul absentei sale este condamnarea fondatorului CGDC Stamen Stancev la 11 ani de inchisoare pentru spionaj economic in Romania. Stancev a fost prezent la gala, insa Clinton a tras frana de mana si a preferat sa bea o cafea alaturi de ambasadorul SUA, Alexa Wesner. Mai mult, vineri seara, fostul ministru Werner Fasslabend, membru fondator al CGDC, si-a anuntat retragerea din organizatie", mai scrie sursa citata.

Publicatia amintita mai scoate in evidenta faptul ca refuzul de a participa la gala il va costa scump pe Clinton.

"Prezenta sa a fost remunerata in avans cu 200.000 de dolari, plus inca 100.000 pentru avionul privat, cazarea la hotel si alte cheltuieli. Reprezentantii CGDC au confirmat ca ii vor solicita lui Clinton sa restituie sumele incasate", noteaza oe24.

Citeste si:
Doi români riscă o amendă de 5.000 de lei pentru că au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar
Doi români riscă o amendă de 5.000 de lei pentru că au plecat cu copilul în Germania în timpul anului școlar
O familie de români care a călătorit în Germania alături de copilul minor, venind din România, a fost interogată de poliția germană cu privire la scopul călătoriei și motivul pentru...
Psihologia de război: cum s-au schimbat românii
Psihologia de război: cum s-au schimbat românii
Dintre țările est-europene, România este de departe cea mai deschisă primirii refugiaților. 56% dintre români sunt „complet de acord” să-i primească pe ucrainenii care fug din fața...