Anticipările lui Bill Gates: Metaversul făcut de Facebook și Microsoft presupune periferice scumpe

Sambata, 11 Decembrie 2021, ora 07:33
10058 citiri
Anticipările lui Bill Gates: Metaversul făcut de Facebook și Microsoft presupune periferice scumpe
Fondatorul Microsoft a explicat că un avatar în Metavers ar putea presupune ochelari VR și mănuși de captare a mișcării.FOTO: Facebook / Bill Gates

Majoritatea întâlnirilor de serviciu din corporații vor avea loc în Metavers – un spațiu virtual construit de giganții IT – care va înlocui, în 2-3 ani, actualele platforme de comunicare online precum Zoom sau Microsoft Teams, apreciază miliardarul Bill Gates.

Bill Gates notează pe blog că pandemia de Covid-19 a „revoluţionat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaţilor care doresc să lucreze de la distanţă.

„Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates, afirmând că munca de la distanţă va atrage mai mulţi oameni în Metavers.

„În următorii doi sau trei ani, anticipez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D... la metavers, un spaţiu 3D cu avataruri digitale”, scrie Gates în postarea sa pe blog.

Acea vizualizare bidimensională pe grilă pe care o descrie Gates şi pe care o aseamănă cu serialul „Hollywood Squares” este ceea ce obţinem în prezent cu majoritatea platformelor de videoconferinţă, cum ar fi Zoom sau Microsoft’s Teams.

Cât de costisitor ar putea fi un avatar

În Metavers am avea un avatar 3D care ar putea participa la întâlniri într-un spaţiu de birou virtual sau altă destinaţie, unde ar putea interacţiona cu avatarurile colegilor tăi.

„Ideea este că în cele din urmă vă veţi folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie Gates.

Dar – ciudat – Bill Gates spune că utilizatorii vor trebui să poarte căşti de realitate virtuală şi/sau ochelari de protecţie pentru a face acest lucru.

Gates, care a demisionat din consiliul de administraţie al Microsoft în 2020, adaugă că fosta sa companie lucrează la adăugarea de avataruri 3D şi alte elemente prietenoase cu metaversul la software-ul său Teams destinat companiilor.

Şi Teams ar putea chiar să acces la metavers acum că Microsoft colaborează cu Mark Zuckerberg şi Meta pentru a face reţeaua socială Workplace a acestuia din urmă compatibilă cu Teams.

Bill Gates notează însă că va fi nevoie de timp şi de disponibilitate din partea utilizatorilor şi a angajatorilor lor înainte ca viziunea lui pentru un loc de muncă virtual în metavers să devină realitate.

În primul rând, companiile tehnologice precum Meta şi chiar platformele de jocuri precum Roblox şi Minecraft al Microsoft, încă dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui metaversul.

Gates admite, de asemenea, că „pentru a surprinde cu acurateţe expresiile, limbajul corpului şi calitatea vocii, oamenii vor avea nevoie de dispozitive tehnologice scumpe, cum ar fi căşti VR şi poate chiar mănuşi de captare a mişcării”.

„Mai este ceva de făcut”, dar nu va trece mult până când metaversul va face ca munca la distanţă să se simtă mai puţin îndepărtată, spune el.

„Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experienţa de a fi împreună la birou”, scrie el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Bill Gates Microsoft, #metavers, #Facebook, #avatar , #Microsoft