Forbes a anuntat cei mai bogati oameni ai lumii: Cati bani a facut Bill Gates intr-un an (Video)

Luni, 02 Martie 2015, ora 19:24
10951 citiri
Forbes a anuntat cei mai bogati oameni ai lumii: Cati bani a facut Bill Gates intr-un an (Video)
Foto: Facebook/ Bill Gates

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost declarat cel mai bogat om din lume pentru a 16-a oara, cu o avere ce se apropie de 80 de miliarde de dolari.

Averea lui Bill Gates a crescut cu peste 3 miliarde de dolari in ultimele 12 luni, pana la 79,2 miliarde, potrivit topului anual realizat de Forbes.

Fondatorul Microsoft il depaseste inca o data pe omul de afaceri mexican Carlos Slim, care se afla pe locul doi, cu o avere estimata la 77,1 miliarde de dolari.

Pe locul trei se afla Warren Buffett, singurul care se mai poate lauda cu o avere de peste 70 de miliarde de dolari, americanul avand 72,7 miliarde.

Topul este continuat de patronul Zara, spaniolul Amancio Ortega, de americanii Larry Ellison, Charles Koch, David Koch, Christy Walton (cea mai bogata femeie din top, locul 8) si Jim Walton si de fondatorea L'Oreal, Liliane Bettencourt, care se afla pe locul 10.

Alte nume cunoscute din topul mondial al multimiliardarilor in dolari sunt fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg (locul 14), fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (locul 16) si George Soros (locul 29).

Cea mai mare crestere a averii a inregistrat-o Warren Buffett, de 14,5 miliarde de dolari, iar cea mai mare scadere a avut-o averea lui Aliko Dangote, care a pierdut peste 10 miliarde de dolari fata de 2014.

In lume exista 1.826 de miliardari, numar record, cu 181 mai multi decat in ultimele 12 luni.

Cel mai tanar miliardar din lume este Evan Spiegel, cofondatorul aplicatiei Snapchat, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, Silicon Valley producand nu mai putin de 23 de noi miliardari in acest an. De altfel, industria IT americana are o prezenta puternica in top 20, fondatorii sau conducatorii marilor astfel de firme avand sase reprezentanti.

De asemenea, SUA domina de departe top 20 si in ce priveste numarul de miliardari - trei sferturi provin din America. De altfel, Statele Unite au cel mai mare numar de miliardari, 536, urmate de China, cu 213, Germania, cu 103, si India, cu 90. Doar in California se gasesc 131 de miliardari in dolari.

Lista Forbes include 290 de nou-intrati, printre care 71 de chinezi.

Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Conform unui raport recent al Wall Street Journal, Apple intenționează să își îmbunătățească noile funcționalități de Inteligență Artificială (AI) utilizând modele dezvoltate de...
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă noi chatboturi AI bazate pe celebrități și influenceri de pe YouTube, conform unui raport recent al The Information. Totuși, aceasta nu este o idee revoluționară, deoarece...
#cei mai bogati oameni lume, #Bill Gates cel mai bogat om , #avere
  1. Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
  2. Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
  3. Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
  4. One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
  5. Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
  6. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  7. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  8. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  9. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  10. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul