Pariurile lui Bill Gates pentru viitor: pe ce tehnologii mizeaza miliardarul vizionar

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 07:33
11689 citiri
Pariurile lui Bill Gates pentru viitor: pe ce tehnologii mizeaza miliardarul vizionar
Foto: Facebook/Bill Gates

O buna parte din miliardele lui Bill Gates au fost investite de-a lungul timpului in companii mari precum John Deere, Strategic Hotels & Resorts, Coca-Cola, Televisa sau AutoNation.

Insa fondatorul Microsoft si-a asumat in ultimii ani si cateva pariuri mai putin previzibile privind tehnologiile viitorului. Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, sustine startup-uri care promit sa revolutioneze domenii ca alimentatie, energie, comunicatii si sanatate, potrivit Forbes.

Cand vine vorba de mancarea viitorului, Bill Gates crede intr-o noua generatie de "carne" si "branzeturi" facute in totalitate din plante. De aceea, a participat la o investitie de 108 milioane de dolari pentru Impossible Foods, o companie de produse vegetale de tip fast-food, in 2015, si de 120 de milioane de dolari pentru Hampton Creek, producatorul maionezei vegetale, intre 2013 si 2014.

Foto: Impossible Food

In domeniul energiei, Gates s-a numarat printre oamenii de afaceri care au investit anul trecut, colectiv, 11 milioane de dolari in Varentec, o companie care ofera solutii privind gestionarea si monitorizarea energiei pentru reteaua electrica.

De asemenea, miliardarul american a contribuit in 2014 la o investitie de 57 de milioane de dolari in compania Aquion Energy, care produce baterii sodiu-ion si sisteme de stocare a energiei.

Pariul de 2 miliarde de dolari al lui Bill Gates

Un alt startup de stocare a energiei care a primit in ultimii ani sprijin din partea lui Gates este Ambri, care mizeaza pe bateriile pe baza de metale lichide. Intre 2011 si 2014, compania a beneficiat de investitii totale de 50 de milioane de dolari.

Pe partea de comunicatii, Bill Gates si-a exprimat interesul fata de Echodyne, o companie care si-a propus sa reinventeze modul in care oamenii utilizeaza radarul, cu ajutorul metamaterialelor.

Echodyne a primit anul trecut 15 milioane de dolari din partea lui Gates si a Madrona Venture Group.

Kymeta, care a fost descrisa ca fiind urmatoarea idee de miliarde de dolari sprijinita de Gates, produce antene de satelit pe baza de metamateriale, care faciliteaza accesul la internet pentru un numar mai mare de oameni si de dispozitive.

Kymeta a obtinut investitii totale de 82 de milioane de dolari intre 2012 si 2015.

In domeniul sanatatii, Gates a investit in 2013 in Foundation Medicine, o companie care foloseste analiza genetica in diagnosticarea cancerului si care a strans 14 milioane de dolari in 2013.

O alta companie care i-a atras interesul lui Gates suficient de mult incat sa investeasca anul trecut, impreuna cu mai multi oameni de afaceri, 120 de milioane de dolari este Editas Medicine. Aceasta este specializata in tehnologii care permit modificarea cu mare precizie a genomului unei fiinte vii, pentru a elimina defectele genetice care cauzeaza boli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Bill Gates investitii viitor, #Bill Gates investitii mancare plante, #Bill Gates energie, #Bill Gates sanatate , #avere