Bill Gates, creierul pozitronic al secolului 21

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 19:24
4545 citiri
Bill Gates, creierul pozitronic al secolului 21

Este un geniu, un guru al informaticii si al programarii. A primit pentru a 17-a oara titlul de cel mai bogat om al Americii. Bill Gates este un nume pe care orice persoana din lumea aceasta il cunoaste.

Parintele calculatoarelor, fondatorul Microsoft si inventatorul faimosului Windows este cel care a renuntat la Harvard dupa doar doi ani. A renuntat pentru a fonda Microsoft. Se pare ca nu a facut un lucru rau. A reusit sa schimbe fata lumii, sa construiasca si sa modeleze industria comunicatiilor si HiTech in ceea ce vedem astazi. Datorita lui suntem capabili sa folosim programele informatice necesare pentru a scrie aceste articole, pentru a juca sute de jocuri, pentru a comunica cu prieteni in alte tari.

Este un om care, avand o avere atat de impresionanta, isi permite sa se ocupe de actiuni filantropice, fiind cunoscut pentru donatiile sale imense. In anul 1999 averea sa a reusit sa depaseasca valoarea de 100 de miliarde de dolari, ceea ce i-a adus denumirea de "centibillionaire". Creierul sau pare sa functioneze cu totul diferit fata de restul lumii, fiind capabil, in calitate de manager, sa ia in deradere multe dintre propunerile venite din partea celor pe care ii conduce, doar pentru ca i se par idiotenii.

A reusit sa arunce in doua decenii lumea intr-o noua dimensiune prin oferirea accesului la informatie. Exista in schimb si anumite divergente sociale cu privire la modul in care existenta calculatorului in viata personala afecteaza relatiile sociale. Este cunoscut faptul ca inca de la ani fragezi copiii au acces la calculator, iar contactul cu exteriorul se realizeaza prin intermediul Messenger-ului.

Intentia lui Bill Gates nu a fost o reconversie sociala, ci din contra, oferirea unui mediu propice pentru dezvoltare atat personala, cat si la nivel economic, macroeconomic. Indirect, a afectat numeroase industrii, platformele fiind utilizate pe aproape fiecare calculator.

Gandirea sa revolutionara i-a oferit statutul de cel mai bogat om al lumii, si al Americii, de atatea ori. Presa il prezinta ca un familist, fiind casatorit de aproape 15 ani si avand impreuna cu sotia lui trei fete. Tot impreuna cu sotia sa a pus bazele unei fundatii numite Bill & Melinda Gates prin care a donat sume enorme pentru eliminarea saraciei, iar in America pentru dezvoltarea educatiei si accesul la tehnologie.

Desi a renuntat la Harvard pentru a pune bazele Microsoft, in anul 2007 a primit titlul de "Doctor de onoare" al aceleiasi prestigioase universitati. Acelasi titlu l-a mai primit si de la Cambridge si de la Institutul Roial de Tehnologie din Stockholm si alte nume mari in domeniu. Pe langa aceste titlul a mai primit multe altele, drept recunostinta atat pentru faptele sale filantropice, cat si pentru pasul mare pe care l-a facut pentru omenire.

In continuare, desi s-a retras de la conducerea Microsoft, continua sa produca noi soft-uri si noi aplicatii si mai mult decat atat, se gandeste la viitor. Se gandeste la implicatiile pe care le-ar putea avea descoperirea unor noi surse de energie, la utilizarea energiei nucleare, chiar si la predictia bolilor. Se intreaba "De ce gripa apare sezonier? Oare nu putem sa contracaram acest lucru?" Continuarea ar fi "Hai sa dezvoltam un software in acesta privinta!".

Omul secolului 21 ne-a propulsat inspre secolul 22 si in continuare ne ofera posibilitati informatice la care cu greu ne-am fi putut gandi vreodata! Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, continua sa isi aduca aportul si contributia la dezvoltarea HiTech si la depasirea limitelor impuse in general de mintea umana.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Bill Gates secolul 21, #realizari Bill Gates, #Bill Gates Microsoft , #Microsoft