Cinci lectii de viata de la Bill Gates

Duminica, 29 Mai 2016, ora 06:33
19339 citiri
Cinci lectii de viata de la Bill Gates
Foto: Facebook/Bill Gates

Bill Gates este astazi cel mai bogat om de pe planeta. De numele sau se leaga o cariera impresionanta si o lista lunga de realizari.

Faptul ca a fost la locul potrivit, in momentul potrivit, l-a ajutat, fara indoiala. La fel au fost insa multi altii. Ceea ce a facut diferenta in cazul lui Gates a fost atitudinea fata de munca si fata de viata in general.

Urmarind parcursul lui Bill Gates pana la construirea imperiului Microsoft, dar si dincolo de aceasta realizare, putem desprinde cateva lectii de viata interesante.

Citeste

Bill Gates a fost pasionat de carti inca de mic. Potrivit tatalui sau, a citit toate volumele World Book Encyclopedia de la un capat la altul. Apetitul pentru lectura i-a fost alimentat de parinti, care i-au cumparat orice carte si-a dorit, relateaza Wall Street Journal.

A ramas un cititor avid de-a lungul anilor. Spune ca citeste aproximativ 50 de carti pe an.

"Astazi, am ocazia sa vizitez locuri interesante, sa intalnesc oameni de stiinta si sa urmaresc online numeroase prelegeri. Insa cititul este in continuare principalul mod in care invat lucruri interesante. Unul dintre lucrurile care imi plac in legatura cu cititul este acela ca fiecare carte deschide noi cai ale cunoasterii pentru a fi explorate", a afirmat Gates, potrivit Tech Insider.

Fii intreprinzator

Pe vremea cand era student la Harvard, Gates a aflat de la prietenul sau din copilarie Paul Allen, cel alaturi de care avea sa construiasca Microsoft, despre un nou calculator, MITS Altair 8800. Fara sa stea prea mult pe ganduri, Gates i-a sunat pe cei de la Micro Instrumentation Telemetry Systems (MITS) si le-a spus ca a scris un limbaj de programare BASIC pentru Altair.

Ceea ce nu era adevarat. Insa reprezentantii companiei s-au aratat interesati si au dorit sa vada software-ul. De abia atunci Gates si Allen s-au apucat de treaba. Cand intalnirea cu MITS a avut loc opt saptamani mai tarziu, programul a functionat perfect, iar compania l-a cumparat.

Acela a fost momentul in care a stiut ca s-a nascut piata de software, a marturist Gates mai tarziu.

Asuma-ti riscuri moderate

Cand vine vorba de inceputul carierei lui Bill Gates, varianta cea mai cunoscuta este ca acesta a renuntat la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume pentru a urma un drum incert intr-o industrie aflata la inceput.

Insa adevarul este ca Gates nu a parasit imediat Harvard-ul pentru a se ocupa de Microsoft, ci doar si-a luat un an sabatic, miscare care sa-i permita sa-si continue studiile in eventualitatea in care dadea gres, conform Business Insider.

Munceste

Nu exista alta cale. "Lucram in weekend-uri, nu prea credeam in vacante", a povestit Gates pentru BBC. Pe cand compania sa se afla la inceput, memorase placutele de inmatriculare ale masinilor angajatilor sai pentru a sti cine vine si cine pleaca.

Insa Gates era exigent in primul rand cu el insusi. In perioada in care facea din Microsoft un gigant software, obisnuia sa doarma sub birou pentru a nu pierde timp pretios, potrivit Fortune.

Da mai departe

In 1986, compania Microsoft a devenit publica, iar Bill Gates, care avea atunci doar 31 de ani, a ajuns cel mai tanar miliardar din lume.

Dupa acest moment, mama sa a insistat ca Gates sa acorde mai mult interes activitatilor filantropice, potrivit Wall Street Journal. In 1994, aceasta i-a dat viitoarei sotii a lui Gates, Melinda French, o scrisoare prin care isi reitera dorinta. "De la cel caruia i s-a dat mult, mult este asteptat", scria mama miliardarului.

Sase luni mai tarziu a murit. La scurt timp a fost infiintata Fundatia William H. Gates, care a fost preluata ulterior de Fundatia Bill & Melinda Gates, infiintata in 2000. Bill Gates este astazi unul dintre cei mai mari filantropi din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Bill Gates lectii, #viata Bill Gates , #Microsoft
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
La Microsoft ...NU se mai vorbeste limba Romana ...S-A rupt filmul
Poza programer2
programer2
rank 1
Asuma-ti riscuri moderate In timp util - gimnaziu, liceu, facultate