Dupa 13 ani de domnie, Bill Gates detronat in Topul Forbes

Joi, 06 Martie 2008, ora 10:16
3417 citiri
Dupa 13 ani de domnie, Bill Gates detronat in Topul Forbes

Dupa 13 ani de domnie fara partaj, cofondatorul Microsoft - Bill Gates - a cedat titlul de cel mai bogat om din lume compatriotului sau Warren Buffett, potrivit ultimului clasament intocmit de revista Forbes miliardarilor de pe Pamant.

Omul de afaceri Warren Buffett (77 ani), care face parte din trioul din varful topului miliardarilor de mai multi ani, preia conducerea pentru prima oara cu o avere evaluata la 62 de miliarde de dolari, in timp ce Bill Gates, detinator al unei averi de 58 de miliarde de dolari retrogradeaza pe locul al... treilea, fiind devansat si de magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim (60 de miliarde de dolari).

Singurii doi romani din top sunt Dinu Patriciu, cu o avere estimata la 2,5 miliarde de dolari, pe locul 462 si Ion Tiriac, care este pe locul 962, cu o avere estimata la 1,2 miliarde de dolari.

Semn al cresterii in putere a economiilor emergente, India este reprezentata de patru miliardari in topul primelor 10 averi din lume: Lakshmi Mittal, magnatul otelului (locul 4, cu 45 de miliarde), Mukesh Ambani (locul 5, 43 de miliarde), Anil Ambani (locul 6, 42 de miliarde) si KP Singh (locul 8, 30 de miliarde), cel mai important promotor imobiliar al tarii.

In marile tendinte pe tari, SUA raman prima pepiniera de miliardari, cu 469 de averi. Rusia contribuie la top cu 87 de averi, devenind a doua tara (dupa SUA) ca numar de miliardari, fiind urmata de Germania. India este reprezentata in clasament de 53 de averi, China de 42, Brazilia de 18, Franta de 14.

Clasamentul miliardarilor intinereste in acest an datorita Rusiei si Chinei. Astfel, media de varsta a miliardarilor este 61 de ani (fata de anul trecut, cand era 62 de ani). In Rusia, ea este 46 de ani, iar in China 48 de ani.

In acest an, cercul miliardarilor a depasit pentru prima oara cifra 1.000, numarul acestora fiind 1.125 (fata de 946 anul trecut).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Bill Gates, #Forbes, #top , #Microsoft