Fabuloasa viata a lui Bill Gates: A platit mai mult pe o carte decat pe avionul sau

Marti, 01 Iulie 2014, ora 07:49
9176 citiri
Fabuloasa viata a lui Bill Gates: A platit mai mult pe o carte decat pe avionul sau
Foto: Business Insider

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a avut o viata fabuloasa, fiind un copil genial si un adolescent avid de cunoastere. El a inceput revolutia calculatoarelor in anii '80, alaturi de Paul Allen, iar acum este cel mai bogat om din lume.

Este omul care are tot ceea ce isi doreste, potrivit Business Insider.

Bill Gates s-a nascut pe 28 octombrie 1955 la Seatlle in Statele Unite. Fiul unui avocat si a unei profesoare, Bill a avut un apetit remarcabil pentru citit, el parcurgand in adolescenta intreaga colectie a enciclopediei "World Book".

A studiat la Lakeside School, o scoala privata din Seattle. "Experienta si intelegerea dintre mine si Paul Allen ne-au dat incredere sa fondam o companie bazata pe aceasta idee salbatica pe care nimeni nu a agreat-o, ca un calculator va deveni atat de puternic incat va ajunge un dispozitiv care va sta pe fiecare birou si in fiecare casa", a declarat Bill Gates in 2005.

Dupa absolvirea colegiului, Bill a studiat la Harvard. El si-a schimbat cursul rapid si a trecut la studiul matematicilor superioare si al calculatoarelor.

Harvard este locul unde Gates s-a intalnit cu Steve Ballmer, pe care il va aduce la Microsoft si-l va promova pana la functia de CEO al companiei.

Doi ani mai tarziu, el paraseste scoala si fondeaza Microsoft impreuna cu Paul Allen. Peste ani, in 2007, Harvard l-a premiat pe Gates cu titlul de doctor.

Bill Gates la 31 de ani era miliardar

In timp ce era inca la scoala, Bill a inceput dezvoltarea unui software pentru MITS Altair, primul computer personal din lume. In 1977, Gates si Allen s-au mutat la Albuquerque, New Mexico, infiintand o companie.

In 1979, Gates si Allen si-au mutat compania Microsoft in orasul lor natal Seattle, infiintand un magazin, iar mai tarziu au ajuns la Redmond.

Microsoft a lansat sistemul de operare Windows in anul 1985, care s-a vandut publicului in 1986. Deja, in 1987 Gates, la 31 de ani, era miliardar.

In anul 1995, Gates a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 12,9 miliarde de dolari.

Gates si-a intalnit viitoarea sotie, Melinda, la un eveniment de presa din 1987. Ea a fost angajata la Microsoft si mai tarziu a devenit director executiv pentru continut interactiv.

S-au casatorit in anul 1994, iar in cele din urma Melinda a plecat din companie, dedicandu-se muncii de caritate.

Bill a cumparat Codexul lui Leonardo da Vinci cu 30,8 milioane de dolari

Bill, Melinda si cei trei copii traiesc intr-o casa imensa la Medina, Washington. Casa are are 24 de dormitoare si un garaj urias care poate gazdui 23 de automobile. Valoarea locuintei este estimata la 121 de milioane de dolari.

In anul 1994, Bill Gates, un avid cititor, a cumparat la licitatie Codexul Leicester al lui Leonardo da Vinci, din secolul al XV-lea, cu suma de 30,8 milioane de dolari.

Anul trecut, Gates a platit 8,7 milioane de dolari pentru o locuinta in stil mediteraneean la Wellington, Florida.

Bill Gates si-a dat demisia din functia director executiv al companiei Microsoft in anul 2000, in prezent avand un rol limitat de presedinte.

El si sotia sa au infiintat Fundatia Bill & Melinda Gates care s-a implicat in numeroase proiecte de eradicare a bolilor.

Bill si-a cumparat un avion privat in anul 1997, cu suma de 21 de milioane de dolari.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#viata Bill Gates, #Bill Gates avere, #Bill Gates carte , #Microsoft