Un gest al lui Bill Gates fata de presedintele Coreei de Sud a scandalizat intreaga tara

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 23:38
5697 citiri
Un gest al lui Bill Gates fata de presedintele Coreei de Sud a scandalizat intreaga tara
Foto: AFP

Bill Gates este acuzat de lipsa de respect de presa sud-coreeana, dupa ce acesta i-a strans mana presedintelui Park Geun Hye, tinand cealalta mana in buzunar.

O fotografie cu strangerea de mana dintre fondatorul Microsoft si Park Geun Hye a fost, luni, pe prima pagina a ziarelor importante din intreaga tara, care vad gestul lui Bill Gates ca pe o jignire la adresa sefului statului din Coreea de Sud, tara recunoscuta pentru strictetea din mediul diplomatic, relateaza The Telegraph.

"Diferenta culturala sau lipsa de respect" sau "Strangere de mana nerespectuoasa? Stragere de mana colocviala" sunt numai doua dintre titlurile publicatiilor care au condamnat gestul lui Bill Gates.

Societatea sud-coreeana, pentru care eticheta este extreme de importanta, este deosebit de sensibila la orice lucru ce ar putea aduce o jignire mandriei nationale. Daca presedintia a refuzat sa comenteze incidentul, retelele sociale si portalurile de stiri s-au umplut de comentarii acuzatoare.

De asemenea, in 2008, cand Bill Gates s-a intalnit cu fostul presedinte Lee Myung Bak, acesta si-a tinut mana tot in buzunar cand l-a salutat pe seful statului. In schimb, in 2001, o fotografie cu fondatorul Microsoft alaturi de presedintele de atunci, Kim Dae Jung, il infatiseaza pe acesta intr-o pozitie mult mai respectuoasa.

Bill Gates a mers in vizita in Coreea de Sud in calitate de presedinte al proiectului nuclear Terra Power, promovandu-si initiativa de a dezvola un reactor nuclear de ultima generatie. Pe de alta parte, presedintele sud-coreean a profitat de vizita miliardarului pentru a-i cere sfaturi legate de planurile sale de a construi "o economie creativa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Bill Gates presedinte Coreea Sud, #Bill Gates vizita Coreea Sud, #Bill Gates strangere mana Coreea Sud , #Microsoft