Boris Johnson, parteneriat cu Bill Gates pentru „revoluția verde”. Fondatorul Microsoft investește cât guvernul britanic

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 23:22
2188 citiri
Boris Johnson, parteneriat cu Bill Gates pentru „revoluția verde”. Fondatorul Microsoft investește cât guvernul britanic
Boris Johnson și Bill Gates vor încheia un parteneriat de 400 de milioane de lire sterline FOTO Twitter/Boris Johnson

Guvernul britanic a anunțat că plănuiește să lanseze un pachet de investiții de 400 de milioane de lire sterline, în parteneriat cu miliardarul american Bill Gates, pentru a accelera dezvoltarea unor noi tehnologii de energie verde.

Boris Johnson, premierul Regatului Unit, a precizat că acordul va propulsa o "revoluție industrială verde" și va dezvolta tehnologii emergente care în prezent sunt prea scumpe pentru a avea succes din punct de vedere comercial, dar care sunt esențiale pentru țintele climatice ale administrației.

Prim-ministrul a afirmat că parteneriatul va ajuta la dezvoltarea tehnologiilor legate de capturarea și depozitarea de dioxid de carbon, extinderea vieții bateriilor, zborurilor fără emisii și tehnologiei de hidrogen verde.

"Cred că toate aceste tehnologii au un potențial major, dar în prezent nu se investește în ele suficient de mult, prin comparație cu altele", a spus Johnson. "Vom îndeplini obiectivele noastre climatice ambițioase dacă vom dezvolta rapid tehnologii în zone precum hidrogenul verde și combustibili sustenabili folosiți în aviație, adică tehnologii care păreau imposibile acum câțiva ani".

Marea Britanie a promis deja cel puțin 200 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea de noi tehnologii verzi britanice. Gates a anunțat că va investi aceeași sumă prin Breakthrough Energy Catalyst, o coaliție de investitori privați pe care o conduce și care finanțează abordări inovatice în combaterea crizei climatice.

"Înainte de Cop26, acest nou parteneriat cu Catalyst este un sprijin pentru viziunea Regatului Unit pentru o revoluție industrială verde", a mai subliniat Boris Johnson.

Gates a precizat că va lucra cu guvernul britanic pentru a selecta proiectele care vor fi susținute prin noul fond.

"Parteneriatul nostru cu Regatul Unit va accelera dezvoltarea acestor soluții esențiale în combaterea crizei climatice și vom ajuta ca acestea să fie mai ieftine și mai accesibile", potrivit lui Gates.

Cofondatorul Microsoft a lăudat Marea Britanie pentru "progresul imens" în reducerea emisiilor de carbon și pentru introducerea unor politici care au ajutat la sprijinirea științei în acest sens.

#energie verde, #schimbari climatice, #Marea Britanie , #stiri Bill Gates