Bill Gates a ales Romania

Joi, 01 Februarie 2007, ora 09:05
19545 citiri
Bill Gates a ales Romania

Presedintele Microsoft a sosit miecuri seara in capitala Romaniei, iar astazi, joi, 1 februarie, a participat la deschiderea Centrului Global de Suport Tehnic si a sistemului de operare Windows Vista.

La ora 9,15 a inceput intalnirea cu presa si oficialii romani. Au fost prezenti presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman.

Bill Gates a fost decorat de Traian Basescu cu Steaua Romaniei in grad de Comandor. Aceasta este cea mai inalta disctinctie pe care o poate acorda statul roman.

Gates s-a declarat miscat de primirea decoratiei si a aratat ca tot ceea ce a facut a fost pentru ca isi iubeste munca. Totodata, cel mai bogat om al planetei s-a aratat onorat de faptul ca Basescu a facut referire la fundatia Bill & Melinda Gates, implicata in actiuni caritabile in toata lumea.

"Sper ca investitiile in Romania sa creasca"

"Am avut norocul sa obtin o avere si am vrut sa ajut si alti oameni", a spus, in acel moment, presedintele Microsoft.

Microsoft intentioneaza sa investeasca in continuare in Romania, a declarat, joi, Bill Gates,dupa inaugurarea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic in Bucuresti.

"Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania, si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante. (...) Ne asteptam sa investim in continuare in Romania", a spus Gates.

El a aratat ca spera ca introducerea internetului in mai multe tari sa fie o baza pentru dezvoltarea sistemului educational, Romania reprezentand un exemplu in acest sens.

"Ne gandim la solutii prin care software-ul sa fie mai usor de folosit, sa ajutam oamenii sa utilizeze mai usor tehnologia. Software-ul poate fi folosit acum peste tot, in masina, la televizor si, evident, pe calculatorul personal. Speram ca investitiile in Romania sa fie tot mai importante dupa aderarea la UE si ca Guvernul sa investeasca in proiecte informatice, pentru o comunicare mai eficienta si transparenta", a spus Bill Gates.

Bill Gates a declarat ca este impresionat de cunostintele in IT ale specialistilor romani si de perfomantele pe care specialistii nostri le obtin in domeniu. El a amintit ca Microsoft a preluat in urma cu cativa ani solutiile romanesti de securitate ale firmei Gecad.

Gates a explicat ca noul sistem, Windows Vista, lansat joi in Romania, permite, printre altele, editarea la un inalt nivel calitativ de filme si DVD. "Este o aplicatie, o imbunatatire a sistemului Windows", a spus Gates.

El a sosit, miercuri seara, in Romania pentru a participa la deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft de la Bucuresti, precum si la lansarea in Romania a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007. Bill Gates si-a petrecut noaptea la Hotel Intercontinental.

Bill Gates este cofondatorul companiei Microsoft, cel mai important producator software din lume. El ocupa de 13 ani primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, intocmit de revista Forbes, cu o avere de circa 50 miliarde de dolari.

In anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie 2006, Microsoft a raportat la nivel mondial venituri totale de aproximativ 44,3 miliarde de dolari. Compania americana a deschis o reprezentanta in Romania in 1996. Microsoft Romania a realizat, in anul fiscal 2006, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior, si vizeaza o dublare a cifrei de afaceri, in urmatorii trei ani.

Basescu, despartit de Tariceanu de peste 50 de miliarde de dolari

Desschiderea oficiala a centrului Microsoft de la Bucuresti, la care sunt prezenti presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, marcheaza zece ani de activitate a companiei americane in Romania.

La ceremonia, la care au participat premierul si presedintele roman, cei doi inalti oficiali s-au intalnit la aceeasi masa dupa foarte mult timp. Si de data aceasta intre ei a existat o mica distanta, presedintele Microsoft fiind cel care a ocupat pozitia centrala a mesei oficiale, intre Basescu si Tariceanu.

Seful statului roman a declarat, in discursul sau de dupa deschiderea Centrului Global de Suport Tehnic Microsoft, ca munca, respectarea legii si responsabilitatea sociala sunt valorile pe care le inspira Bill Gates.

"Bill Gates este un simbol pentru valori educative si progres, pentru educatie, un simbol penntru munca si lege si pentru responsabilitate sociala", a spus Traian Basescu.

Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca centrul deschis de Microsoft la Bucuresti va reprezenta un bun prilej pentru ca tinerii romani din sectorul IT care lucreaza in alte tari sa revina in Romania, precum si pentru consolidarea acestui domeniu.

"Un miliard de euro este dat de sectorul IT, din care probabil jumatate este indreptat catre export. Probabil, acesta este viitorul si mai putin segmentele clasice industriale", a spus Tariceanu.

El a afirmat ca spera ca Microsoft sa contribuie esential la dezvoltarea sistemului educational in Romania.

Boss-ul Microsoft, Bill Gates, a parasit tot joi Romania, la ora 11.40.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
"De ce își șterge Adrian Cioroianu comentariile cu iz interlop?" Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prinsă în scandalul momentului
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...