Primele echipe calificate la turneul final BJK Cup. România are o misiune imposibilă

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 13:38
1285 citiri
Primele echipe calificate la turneul final BJK Cup. România are o misiune imposibilă
Naomi Osaka FOTO X

Australia şi Japonia s-au calificat sâmbătă la turneul final al Billie Jean King Cup după ce au trecut de Mexic, respectiv de Kazahstan, informează AFP.

La Brisbane, Australia, cu Samantha Stosur debutând în ipostaza de căpitan nejucător, a învins Mexicul cu 4-0. După victoriile reuşite vineri, în primele două meciuri de simplu, de Arina Rodionova şi Daria Saville, tânăra Taylah Preston, în vârstă de 18 ani, a adus sâmbătă punctul victoriei Australiei, învingând-o pe Marcela Zacarias, cu 6-1, 6-0. Ultimul meci de simplu nu s-a mai disputat. Partida de dublu s-a încheiat cu victoria australiencelor Daria Saville/Ellen Perez în faţa mexicancelor Jessica Hinojosa/Maria Fernanda Navarro, 6-3, 6-1.

Japonia şi-a asigurat şi ea calificarea, conducând Mexicul cu 3-0. După victoriile obţinute vineri de Nao Hibino şi Naomi Osaka, fostul lider mondial care a revenit în echipa Japoniei la patru ani de la precedenta sa participare, Hibino a recidivat sâmbătă, învingând-o foarte greu pe Iulia Putinţeva, 6-4, 3-6, 7-6 (9/7).

AFP aminteşte situaţia din calificările BJK Cup.

La Brisbane, Australia a învins Mexicul cu 4-0 şi s-a calificat.

Arina Rodionova (Australia) - Giuliana Olmos (Mexic) 3-6, 6-3, 6-1

Daria Saville (Australia) - Marcela Zacarias (Mexic) 6-1, 6-0

Taylah Preston (Australia) - Marcela Zacarias (Mexic) 6-1, 6-1

Ultimul meci de simplu a fost anulat

Daria Saville/Ellen Perez (Australia) - Jessica Hinojosa/Maria Fernanda Navarro (Mexic) 6-3, 6-1

La Tokyo, Japonia conduce în faţa Kazahstanului cu 3-0 şi s-a calificat.

Nao Hibino (Japonia) - Anna Danilina (Kazahstan) 6-1, 6-0

Naomi Osaka (Japonia) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-2, 7-6 (7/5)

Nao Hibino (Japonia) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-4, 3-6, 7-6 (9/7)

Naomi Osaka (Japonia) - Anna Danilina (Kazahstan) anulat

La Portel, Franţa şi Marea Britanie sunt la egalitate, 1-1. Franţuzoaica Diane Parry a trecut de Katie Boulter, 6-2, 6-0, apoi Emma Răducanu a adus primul punct pentru Marea Britanie, învingând-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-3, 6-2.

La Biel, Polonia conduce Elveţia cu 2-0. Iga Swiatek a învins-o pe Simona Waltert, cu 6-3, 6-1, iar Magdalena Frech s-a impus în faţa lui Celine Naef, 6-7 (8/10), 7-5, 6-3.

La Bratislava, Slovacia conduce Slovenia cu 2-0. Anna Karolina Schmiedlova a învins-o pe Ela Nala Milic cu 6-4, 6-3, iar Viktoria Hruncakova a trecut de Veronika Erjavec, 6-1, 5-7, 6-3.

La Fernandina Beach (Statele Unite), România este condusă de Ucraina cu 2-0, după ce Elina Svitolina a învins-o pe Jaqueline Cristian cu 6-3, 7-5, vineri, în al doilea meci de simplu. În primul meci de simplu, Ana Bogdan a fost învinsă Lesia Ţurenko în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 6-0.

Echipele câştigătoare ale celor opt dueluri de calificare din cadrul Billie Jean King Cup se vor califica la turneul final, alături de Spania, ţara gazdă, Canada, campioana en titre, Italia şi Cehia.

Quarterly Report - Editia 4

Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
Ce vor tinerii? Mai mult autoritarism și mai mult NATO
Ce vor tinerii? Mai mult autoritarism și mai mult NATO
Analiză: Tinerii reprezintă 16% din populația României, iar peste 90% dintre ei nu au încredere în partide, parlament și guvern, dar sunt deciși să participe la schimbare. Tinerele...
#Billie Jean King Cup, #Turneul Final, #calificare, #Romania , #stiri tenis