Șocul unei românce care s-a trezit datoare fără să împrumute bani: "Surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"

Sambata, 13 Mai 2023, ora 21:14
43712 citiri
Șocul unei românce care s-a trezit datoare fără să împrumute bani: "Surpriză, apar cu două credite pe care nu le-am avut niciodată"
Persoană care contractează un credit FOTO Unsplash

Sunt situații în care românii se pot trezi cu datorii, chiar dacă nu au făcut împrumuturi. De obicei, în cazul în care cineva își pierde actele de identitate sau conturile bancare sunt sparte, infractorii pot folosi aceste informații pentru a fura bani sau pentru a face împrumuturi în numele victimei caz în care aceasta se poate trezi cu datorii neplătite.

Este posibil ca unele instituții financiare să trimită facturi greșite sau alte corespondențe în numele unei alte persoane cu același nume sau adresa similară. Dacă o astfel de eroare nu este detectată și nu se ia nicio măsură, poate duce la acumularea unor datorii în numele persoanei nevinovate.

Uneori, alte persoane pot folosi numele sau informațiile personale ale cuiva pentru a obține împrumuturi și apoi nu le plătesc. În acest caz, persoana respectivă poate fi nevoită să plătească aceste datorii.

Unele persoane care ajung în astfel de situații le împărtășesc în mediul online. Este cazul relatat pe Facebook de o femeie care a aflat întâmplător că ar avea două credite pe care nu le-a solicitat.

"Surpriză, apar cu două credite"

"Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în Biroul de Credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar si eu pe undeva. Și surpriză, apar cu 2 credite pe care nu le-am avut niciodată (BCR și un IFN).

Urmează să sun la ei, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc, nicăieri? Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștită că sunt curată, însă se pare că nu sunt", a scris aceasta pe grupul Avocatul online.

"Mulți am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe"

În comentarii, mulți se declară neliniștiți de situație și cer detalii, alții îi explică ce are de făcut.

"Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră."

"Probabil speța va fi redirecționată și către departamentul anti fraudă."

"Obțineți date exacte de la biroul de credite, de la bancă și de la IFN și dați documentele mai departe către cybercrime@politiaromana.ro."

"Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe și când au verificat era cu semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate."

Eveniment Quarterly Report

Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Scade cererea pentru mașinile noi. Ce mărci conduc în topul preferințelor românilor
Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59% în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste 5 miliarde de euro într-o lună. Cât valorează aurul din depozite
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro la 30 septembrie 2023, în creştere cu 9,9% faţă de 53,901 miliarde de euro la 31 august 2023,...
#birou de credit, #verificari, #credite, #datorii, #inselaciune, #romani , #credit