Două BEx-uri convocate la PNL, în zile și locuri diferite: unul de Cîțu, altul de oponenții lui

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 15:08
2408 citiri
Două BEx-uri convocate la PNL, în zile și locuri diferite: unul de Cîțu, altul de oponenții lui
Președintele PNL FOTO Facebook / Florin Cîțu

Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat, pentru ora 14.00, şedinţa Biroului Executiv al PNL, pentru stabilirea calendarului pentru Congresul Extraordinar.

Aceştia au votat, în unanimitate, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, 3 aprilie, de la ora 12.00. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că va convoca şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, 2 aprilie, la ora 12.00.

Biroul Executiv convocat la ora 14.00 a votat, cu unanimitate, de 45 de voturi din 45 prezenţi, convocarea Consiliului Naţional al PNL, duminică, de la ora 12.00. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu recunoaşte acest vot şi a anunţat, la rândul lui, că convoacă şedinţa Biroului Executiv, sâmbătă, la ora 12.00.

”Buna ziua. Urmare a solicitărilor trimise de majoritatea membrilor BEx şi luând în considerare toate prevederile statutare și regulile agreate în partid privind convocarea şedinţelor, se convoacă şedinţa BEx mâine la ora 12:00, la sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1, cu prezenta fizică”, se arată în anunţul de convocare.

Între timp, în ţară au loc şedinţe ale Birourilor executive Judeţene, care dau un vot privind organizarea unui congres extraordinar al PNL. Filiala PNL Sector 5 şi PNL Iaşi au anunţat deja că au votat în favoarea declanşării calendarului pentru Congres.

Potrivit surselor citate, există deja 39 de semnături în favoarea demersului de schimbare a lui Florin Cîţu.

Biroul Executiv ar urma să stabilească şedinţa Consiliului Naţional, duminică, care va decide data Congresului Extraordinar, pe 10 aprilie.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat, vineri, că dacă în urma discuţiilor din partid privind convocarea unui Congres, Florin Cîţu consideră că trebuie să își dea demisia, şi-o va da. ”Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi, eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială”, a spus el, confirmând că i s-a cerut lui Florin Cîţu să facă un pas în spate.

Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Liderii Coaliției au revenit asupra deciziei privind datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor nemulțumiri din PNL. Potrivit analiștilor, modificările au...
Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
Liderii Coaliției de guvernare nu au reușit încă să ajungă la un consens privind datele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Potrivit unor surse din conducerea Coaliției au rămas...
#birou executive, #PNL, #Florin Citu, #oponenti , #stiri Florin Citu
  1. Neînțelegeri serioase între SUA și Ucraina: Furia Kievului după ce America a impus o măsură favorabilă Rusiei
  2. Noi dovezi despre celebrul OZN căzut la Roswell, SUA: Nava extraterestră ce s-ar fi prăbușit în 1947 VIDEO
  3. Experții militari britanici anunță punctul de turnură: Disperarea lui Putin, care se va întoarce împotriva Rusiei
  4. Descoperire pentru milioane de oameni privind durerile de spate: Scapi de afecțiune cu o metodă de 30 de minute VIDEO
  5. Putin se află pe marginea prăpastiei: Rebelii ruși pregătesc o mișcare ”decisivă” pentru a doborî Kremlinul
  6. Concentrat asupra Ucrainei, Putin pierde controlul în sudul Rusiei
  7. Sabotori ruși au incendiat o fabrică din Berlin. NATO are probe
  8. Zelenski, o nouă demitere la vârful armatei ucrainene. Generalul care a fost acuzat de incompetență
  9. Soția bărbatului ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu amenință că va merge la CEDO după decizia instanței: „Nu mă las bătută. Mai bine mor”
  10. Cine este omul care a pregătit terenul pentru o Germanie extremistă