BEC va permite un singur delegat pe secție de votare din partea partidelor și minorităților care nu sunt reprezentate

Vineri, 24 Mai 2024, ora 16:52
1253 citiri
BEC va permite un singur delegat pe secție de votare din partea partidelor și minorităților care nu sunt reprezentate
Persoană care votează FOTO /Hepta

Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile din 9 iunie şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare pot nominaliza pentru o secţie câte un singur delegat, anunţă Biroul Electoral Central.

În şedinţa de vineri, 24 mai, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale a stabilit, prin hotărâre, procedura de acreditare a delegaţilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegerile din data de 9 iunie şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare.

Potrivit hotărârii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare câte un singur delegat.

Totodată, nu pot desemna delegaţi alianţele electorale în alcătuirea cărora intră partide politice, alianţe politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au reprezentanţi deja în biroul electoral al secţiei de votare.

În cazul secţiilor de votare din ţară, acreditarea delegaţilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector al municipiului Bucureşti, la cererea scrisă a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare din ţară, formulată cu cel puţin 5 zile înaintea datei scrutinului.

În cazul secţiilor de votare din străinătate, acreditarea delegaţilor se face de către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, la cererea scrisă a partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau a organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate, formulată cu cel puţin 5 zile înaintea datei alegerilor.

Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
PSD a obţinut 35,56% din voturile pentru funcţiile de primar la alegerile de duminica trecută, fiind urmat de PNL cu 30,27%, AUR - 6,39%, Alianţa Dreapta Unită - 5,49%, UDMR - 4,51%, arată...
Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
PSD a obţinut 35,55% dintre mandatele de primar, în urma alegerilor de duminică, 9 iunie, arată rezultatele parţiale transmise, sâmbătă, 15 iunie, de Biroul Electoral Central (BEC). PNL a...
#Biroul Electoral Central, #sectii votare, #alegeri locale 2024, #alegeri europarlamentare 2024 , #alegeri 2024
  1. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  2. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  3. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  4. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  5. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  6. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  7. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  8. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  9. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  10. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”