Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.673 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Biroul Permanent Judetean PSD B-N: A venit, din nou, un moment greu pentru PSD.

Vineri, 22 Iunie 2018, ora 10:47

Biroul Permanent Judetean PSD B-N: A venit, din nou, un moment greu pentru PSD.Acest partid a trait multe in existenta sa. Ne-am bucurat de fiecare implinire si nu au fost deloc putine. Si nu ne referim doar la victoriile electorale, ci la fiecare decizie si masura buna pentru oameni pe care le-am dus la bun sfarsit. Ne-am intristat si am suferit la fel, de multe ori, in existenta noastra. Si nu doar pentru infrangeri in alegeri. Asta conteaza cel mai putin, pentru ca poporul are mereu dreptate si cei care facem politica stim acest lucru. Am trait toate acestea, bune si rele, impreuna cu toti membrii nostri. Cu sutele de mii si cu milioanele de alegatori ce au avut incredere in noi.

A venit, din nou, un moment greu pentru PSD. Pe care il vom depasi tot impreuna. Secretul acestui partid a fost mereu solidaritatea dintre noi. Oricat au incercat unii si altii sa ne dezbine, mereu am stat impreuna. Oricata ura se revarsa asupra noastra, pentru a destructura cel mai mare partid al Romaniei, noi trebuie sa ramanem impreuna. Este evident ca in acest moment adversarii nostri vor dori sa profite de ceea ce se intampla cu presedintele Liviu Dragnea. Au depus motiune de cenzura exact astazi si vor incerca orice sa darame Guvernul PSD-ALDE, desi votul din 2016 a fost zdrobitor in favoarea noastra. Fiecare isi face calculele si politica exact cum crede de cuviinta, dar PSD Bistrita-Nasaud o spune clar si raspicat: ramanem impreuna!

La greu se arata caracterele si noi nu suntem nici lasi, nici nu abandonam atatea sperante puse in noi!

Biroul Permanent Judetean PSD ..

Actualitate / stiri Actualitate147 vizite[ Bistrita 24 ]

FOTO In ultimele doua zile am vorbit mult despre oportunitati.

Marti, 08 Mai 2018, ora 16:27

FOTO In ultimele doua zile am vorbit mult despre oportunitati.Pompierii, politistii, jandarmii, lucratorii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Bistrita-Nasaud si Serviciul Judetean Anticoruptie le-au aratat, din timp, elevilor de liceu ca au optiuni de a se orienta spre o cariera in Ministerul Afacerilor Interne.

Am discutat liber despre ofertele educationale ale institutiilor de invatamant ale Ministerul Afacerilor Interne, Romania, dar si despre programele de voluntariat, care ii ajuta sa isi faca o idee foarte clara despre specificul fiecarei "arme".

Mai mult, au avut ocazia sa interactioneze direct cu cei din prima linie - politisti, jandarmi, pompieri - care le-au impartasit din experientele lor.

Aceste activitati sunt primele doua dintr-o Campanie de informare ,,M.A.I. informat, M.A.I. puternic", a Ministerului Afacerilor Interne initiata de Comisia de Monitorizare a Activitatilor Preventive, din care fac parte politistii, jandarmii, Agentia Nationala Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Bistrita-Nasaud, Serviciul Judetean Anticoruptie, iar ISU Bistrita - Nasaud are calitatea de partener.

Peste 500 de copii de la Liceul Teoretic "Solomon Halita" Singeorz si de la Liceul cu Program Sportiv Bistrita au fost beneficiarii acestei campanii de informare care isi propune sa ajunga la un numar cat mai mare de liceeni, mai ales din mediul rural.

Abordarea si de catre Serviciul Judetean Anticoruptie Bistrita - Nasaud a acestor activitati s-a facut pornind de ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Bistrita 24 ]

CONCERT EXTRAORDINAR DE PASTI !

Sambata, 24 Martie 2018, ora 15:26

CONCERT EXTRAORDINAR DE PASTI !Primaria Municipiului Bistrita si Palatul Culturii va invita marti, 10 aprilie, ora 18:00 la un Concert Extraordinar de Sfintele Sarbatori de Pasti sustinut de orchestra simfonica "Grazioso" din Targu-Mures. La Bistrita vor fi prezenti artisti instrumentisti ai Filarmonicii de Stat din Targu-Mures, solistii Renata Vari si Florin Ormenisan, conducerea muzicala fiind asigurata de Francois Robert Girolami din Franta. Intrarea la concert se face pe baza de bilet, pretul unuia fiind de 15 lei.

Primaria Bistrita

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Bistrita 24 ]

Bistrita Verde * Toata lumea stinge lumina pe 24 martie 2018 de la ora 20.30!

Joi, 22 Martie 2018, ora 09:38

Bistrita Verde * Toata lumea stinge lumina pe 24 martie 2018 de la ora 20.30!Va invitam sa luati parte la evenimentul international ORA PAMANTULUI 2018 !

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Bistrita 24 ]

"OSTERMARKT" - TARG DE PASTI 2018

Sambata, 17 Martie 2018, ora 15:07

"OSTERMARKT" - TARG DE PASTI 2018Primaria Municipiului Bistrita, Palatul Culturii Bistrita, Forumul Democrat German Bistrita si Biserica Evanghelica Bistrita va invita sambata 24 martie, la editia din acest an a Targului de Pasti - Ostermarkt 2018.

Programul complet al evenimentului cultural il gasiti mai jos:

Sambata 24 Aprilie:

Parada portului popular (traseu Biserica Evanghelica - Palatul Culturii)
Deschiderea oficiala , rugaciune ecumenica
PROGRAM ARTISTIC:
Muzica militara a garnizoanei Bistrita

Actualitate / stiri Actualitate201 vizite[ Bistrita 24 ]

Renumitul profesor in economie Jeffrey D. Sachs: Imi doresc o colaborare pe termen lung cu institutiile publice centrale, mediul universitar si mediul de afaceri din Romania

Sambata, 10 Martie 2018, ora 14:12

Renumitul profesor in economie Jeffrey D. Sachs: Imi doresc o colaborare pe termen lung cu institutiile publice centrale, mediul universitar si mediul de afaceri din RomaniaLa invitatia Guvernului Romaniei, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, profesorul de economie Jeffrey Sachs a vizitat Romania, in perioada 8-9 martie, pentru a-si impartasi viziunea, ideologia si know-how-ul in materie de economie si dezvoltare durabila.
Profesorul Sachs si coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, Laszlo Borbely, au avut o intrevedere cu ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, in cadrul careia au discutat despre rolul important pe care il are Romania pe harta tarilor din lume. A fost subliniat faptul ca un factor important pentru dezvoltarea economica a tarii noastre il constituie implementarea unor politici sustenabile in domeniul energetic si tehnologic, Jeffrey Sachs aratandu-si disponibilitatea de a oferi sprijin prin expertiza pe care o detine.
In cadrul conferintei comune de presa, atat Jeffrey Sachs cat si Laszlo Borbely au evidentiat importanta implementarii Agendei 2030, a dezvoltarii durabile, dar mai ales a cooperarii solide atat la nivel intern, intre institutiile publice si private din Romania, cat si la nivel extern, intre statele membre ale Uniunii Europene. Cei doi au pus accent in discutii pe importanta inovarii, a construirii unor strategii durabile atat regionale cat si nationale, dar si pe schimbarea de paradigma a societatii romanesti.
,,Avem o agenda economica globala pozitiva si interesanta, axata pe utilizarea noilor tehnologii pentru a crea mai multa prosperitate, pentru a pune capat ...

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Bistrita 24 ]

ECONOMIC, FEMEILE SUNT RESPONSABILE

Sambata, 10 Martie 2018, ora 14:07

ECONOMIC, FEMEILE SUNT RESPONSABILEConform studiilor cele mai recente pe subiect (Mindshare / Ogilvy Mather, A.T. Kearney), femeile sunt factorul de decizie in 85% din toate achizitiile de bunuri de consum, de la autoturisme la serviciile de ingrijiri medicale.
In plus, doamnele sunt factor decizional in 91% din achizitiile de casele noi, 66% din PC-uri/dispozitive, 92% vacante, 80% asistenta medicala, 65% masini noi, 89% conturi bancare, 93% alimente iar 22% dintre acestea fac zilnic cel putin o cumparatura online.
La fel de interesant, 92% dintre doamne vor povesti despre ofertele pe care le gasesc altora.
Alte concluzii ale acestor studii recente arata ca femeile proceseaza informatiile comerciale si iau decizii de cumparare in mod diferit decat barbatii.

59% dintre femei se simt inselate de catre comerciantii; 66%, de catre medici 74% se simt inselate de specialistii din domeniul auto; 84%, de catre managerii de investitii 91% dintre femei declara ca agentii de publicitate nu le inteleg 50% spun ca doresc mai multe alegeri verzi (prietenoase cu mediul)
* 37% acorda atentie brandurilor angajate in domeniul protectiei mediului, incalzirii globale etc. 25% dintre toate produsele din cosul de cumparaturi al unei femei sunt ecologice 79% ar incerca un produs sau serviciu nou, 80% sunt loiale marcii care le place 51% ar oferi unei companii o doua sansa daca ar gresi o data
* femeile singure devin o categorie mult mai influenta fata de 10 ani in urma; in 2018,rata femeilor intre 25 si 34 de ani care afirma ca nu ..

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Bistrita 24 ]

Veronica Balan - 10 ani de Dor Romanesc

Vineri, 09 Martie 2018, ora 11:34

Veronica Balan - 10 ani de Dor RomanescConsiliul JudeteanBistrita-Nasaud Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud va invita la un concert aniversar:
Veronica Balan - 10 ani de Dor Romanesc

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Bistrita 24 ]

10 aprilie 2018 - termen limita pentru innoirea unor abonamente pentru parcari de resedinta

Luni, 05 Martie 2018, ora 17:25

10 aprilie 2018 - termen limita pentru innoirea unor abonamente pentru parcari de resedintaPrimaria municipiului Bistrita anunta ca la data de 31.03.2018 expira abonamentele de parcare tip resedinta pentru zona delimitata de strazile Andrei Muresanu, Aleea Heniu, Aleea Ineu, Aleea Rotunda, Cerbului, Nasaudului, Petre Ispirescu si Zorelelor. Prin urmare, in conformitate cu art. 41 din Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din parcarile de resedinta din municipiul Bistrita aprobat prin Hotararea nr. 141/26.10.2017 a Consiliului Local al municipiului Bistrita, la expirarea perioadei de valabilitate a abonamentelor de parcare tip resedinta, acestea se vor prelungi cu inca 12 luni, cu conditia achitarii tarifului aferent.

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Bistrita 24 ]

Romania a castigat procesul cu Chevron; Compania va plati despagubiri Romaniei

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 09:35

Romania a castigat procesul cu Chevron; Compania va plati despagubiri RomanieiCompania petroliera Chevron va plati Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 USD, in urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fara respectarea obligatiilor financiare prevazute de Legea petrolului.

Decizia apartine Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert de la Paris (ICC Paris), cea mai importanta institutie de arbitraj comercial international, care a fost solicitata sa se pronunte in litigiul dintre Chevron si ANRM. Potrivit deciziei, compania Chevron este obligat sa plateasca ANRM suma de 73.450.000 USD, la care se adauga dobanda legala stabilita la nivelul ratei de referinta a BNR + 8%, calculata incepand cu data de 23.10.2014 pana la data platii integrale, precum si cheltuielile arbitrale suportate de ANRM.

In procesul de solutionare a litigiului cu Chevron, ANRM a fost reprezentata de Casa de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners, specializata in servicii de consultanta in domeniul afacerilor si de reprezentare in solutionarea litigiilor.

Informatii suplimentare

ANRM si Chevron Romania Holdings au incheiat, pe 3 martie 2011, trei acorduri de concesiune pentru exploatare-dezvoltare-explorare in perimetrele EX 17 - Costinesti, EX - 18 Vama Veche si EX - 19 Adamclisi, aprobate prin hotarari de guvern, care prevedeau obligatii minime de explorare asumate de Chevron.

In noiembrie 2014, Chevron a informat ANRM ca renunta la acordurile de concesiune mentionate. ANRM a refuzat sa emita, ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Bistrita 24 ]

Miza noii sesiuni parlamentare: batalia cu PSD pentru apararea nivelului de trai al romanilor si mentinerea parcursului occidental al Romaniei

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 14:14

Miza noii sesiuni parlamentare: batalia cu PSD pentru apararea nivelului de trai al romanilor si mentinerea parcursului occidental al RomanieiA inceput cea mai dificila sesiune parlamentara de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Miza este dubla: apararea nivelului de trai al romanilor ce va fi tot mai afectat de haosul fiscal provocat de guvernele PSD-ALDE; mentinerea drumului occidental al Romaniei in fata atacurilor PSD la economia libera si institutiile statului .

Este tot mai clar faptul ca Dragnea si vasalii sai din PSD si ALDE vor forta in Parlament sarje decisive pentru capturarea statului, ingenuncherea intreprinzatorilor privati, a celor cu profesii liberale si a oricui va indrazni sa-i conteste, precum si pentru subordonarea politica a Justitiei. In acelasi timp, pentru a deturna atentia, vor declansa noi campanii de dezinformare si le vor continua pe cele incepute.

Parlamentarii PNL au datoria sa se opuna cu toate fortele si instrumentele democratice, parlamentare si constitutionale demersurilor anti-romanesti si anti-occidentale ale trupei conduse de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Si o vom face !

Vom cere socoteala premierului si fiecarui ministru din guvernul de marionete impus de Dragnea. Sa le explice romanilor, in comisii si de la tribuna Parlamentului, cum vor iesi din minciunile si balbele cu Formularul 600 si sistemul de impozitare progresiv, de ce au amanat marile promisiuni, cum si cu ce costuri vor realiza maretul program de guvernare pe care doamna Dancila il citeste mecanic de pe o foaie.

Avem obligatia sa ne luptam pentru proiectele noastre de lege, in comisii si in ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Bistrita 24 ]

Primii vestitori ai primaverii la Targul Produs in Bistrita-Nasaud

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 13:59

Primii vestitori ai primaverii la Targul Produs in Bistrita-NasaudDaca e sambata, e gustul bucatelor traditionale de la piata locala "Produs in Bistrita-Nasaud". Bunatatile facute dupa retete si metode invatate de la bunica - paine, cornulete si cozonaci, branzeturi, pastrav afumat in cetina de brad, icre si zacusca de pastrav afumat, uleiuri presate la rece, siropuri, gemuri, conserve de legume, produse apicole etc. - va asteapta, ca de obicei, in Piata Centrala (langa Biserica Evanghelica) intre 9:00 si 14:00.

Deliciul celor care prefera "Produs in Bistrita-Nasaud" va fi si mai mare sambata 3 februarie, pentru ca, produselor alimentare sanatoase si rafinate li se alatura, mici opere de arta mestesugareasca realizate de Maria Pop din Sangeorz Bai: zgardane si bratari din margele, cu motive populare si inedite martisoare de inspiratie traditionala, lucrate manual - primii vestitori ai primaverii.

Cu "Produs in Bistrita-Nasaud" alegeti sa fiti inediti, sa mancati sanatos si gustos si sa sustineti economia locala.

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Bistrita 24 ]

Proiectul "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest" ROMANIA START UP PLUS

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 16:05

Proiectul "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest" ROMANIA START UP PLUSVrei sa demarezi o afacere si nu ai banii necesari pentru a-ti pune idea de afaceri in aplicare?

Persoanele cu domiciliul in regiunea de Nord Vest, care nu au o afacere sau care sunt actionari minoritari intr-o firma, au oportunitatea de a intra in Programul Romania Start Up Plus prin care se pot obtine fonduri europene nerambursabile de maxim 40.000 EURO pentru demararea propriei afaceri, prin intermediul Proiectului "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest". Fundatia CDIMM Maramures este partener in Proiectul "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest" care se va derula pe parcursul a 36 luni, cu scopul de a sustine infiintarea si functionarea unui numar de 66 de noi afaceri cu profil nonagricol din zona urbana, situate in Regiunea de Dezvoltare Nord Vest.

Proiectul "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest" este finantat prin PROGRAMUL OPERATIONAL CAPITAL UMAN; Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti; Obiectivul specific 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana. Municipiul Baia Mare este aplicantul principal al Proiectului "AS NV - Antreprenoriat Sustenabil in regiunea de Nord Vest", iar implementarea proiectului se va face in perioada ianuarie 2018 - decembrie 2020, in parteneriat cu 3 organizatii: Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare SRL (Baia Mare) - Partener 1; Fundatia Centrul de Dezvoltare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures (Baia ...

Actualitate / stiri Actualitate223 vizite[ Bistrita 24 ]

Masuri de reorganizare a Guvernului si ministerelor

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 15:53

Masuri de reorganizare a Guvernului si ministerelorGuvernul a luat o serie de masuri de reorganizare a administratiei publice centrale, in concordanta cu Hotararea Parlamentului pentru acordarea increderii noului Cabinet

Pentru asigurarea unei abordari si practici unitare in gestionarea fondurilor europene, precum si pentru cresterea substantiala a nivelului lor de utilizare, printr-o ordonanta de urgenta adoptata astazi au fost infiintate Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Fondurilor Europene, prin reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Aceasta abordare raspunde preocuparii Comisiei Europene privind mentinerea expertizei acumulate in perioada de programare si asigura implementarea programelor 2014-2020.

Ministerul Fondurilor Europene a fost infiintat prin preluarea structurilor de specialitate si a activitatilor din domeniul fondurilor europene de la MDRAPFE, cu exceptia activitatilor, structurilor si personalului aferente Programului operational regional 2007-2013 si 2014-2020, Programului operational "Dezvoltarea capacitatii administrative" 2007-2013, Programului operational "Capacitate administrativa" 2014-2020, autoritatilor de management/autoritatilor comune de management, autoritatilor nationale, secretariatelor tehnice comune, punctelor de contact/punctelor nationale de contact/persoanelor nationale de contact pentru programele finantate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, ENI-CBC, IPA-CBC si din fonduri nationale, precum si ...

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Bistrita 24 ]

Declaratie de presa: Un alt Guvern pentru nenorocirea noastra

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 15:47

Declaratie de presa: Un alt Guvern pentru nenorocirea noastraDe cand tot schimba PSD-ul guverne continuam sa speram ca mai rau decat cel care a fost, nu se poate: si ei iti demonstreaza de fiecare data ca, ba da, se poate. Bunaoara, Liviu Pop: ai fi crezut ca la Educatie n-are cum sa dea PSD-ul peste altul mai certat cu limba romana decat sindicalistul din Maramures si mai predispus sa ia decizii bulversante pentru invatamant?

Ei bine, ne-am inselat. Chiar au gasit unul croit la fel, insa poate si mai periculos, pentru ca e rector si mai grav, sustinut de rectori din toata tara pe care nu-i intereseaza deloc ca domnul Popa schingiuieste de zor limba romana si ca asta transmite un mesaj ingrijorator. Popa e mai periculos insa decat Pop, fie si pentru ca le intareste copiilor nostri ideea ca pentru a avea succes in Romania chiar nu-i nevoie sa vorbesti corect limba romana.

Guvernul cu numarul 3 al sefului absolut din PSD nu are nicio treaba cu criteriile de integritate. Adica daca seful e condamnat penal si cu "x" dosare de coruptie, atunci nu se mai impiedica nimeni ca unii dintre noii ministri au bube penale; chiar da bine ca cel de la mediul de afaceri sa aiba dosar de cercetare penala sau ca un vicepremier sa aiba, nu-i asa, probleme directe cu DNA-ul. Iar cand la Fonduri Europene il numesti iar pe ministrul, retras din fostul Guvern tocmai pentru ca este parte dintr-un dosar de fraudare cu fonduri europene (Rovana Plumb), atunci chiar nu mai e nimic de comentat.

Si daca mai e nevoie sa adaugi cabinetul e ca o varza, fara nici o ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Bistrita 24 ]

Agentia BISTRITA IMOBIL ofera spre vanzare casa duplex

Duminica, 28 Ianuarie 2018, ora 10:23

Agentia BISTRITA IMOBIL ofera spre vanzare casa duplexAgentia BISTRITA IMOBIL ofera spre vanzare: Casa duplex, situata in zona Valea Ghinzii, in suprafata de 250 mp, compusa din: Demisol (beci mare, garaj inchis, spalator - cu acces atat din casa cat si din curte);

Parter (hol, living spatios, bucatarie separata inchisa, baie);

Etaj 1 (hol, 3 dormitoare, 2 balcoane, baie);

Etaj 2 (hol, 3 dormitoare, balcon baie); curte aferenta casei in suprafata de 500 mp unde este amplasata si o bucatarie de vara.

Casa este finisata modern, CT-cupru + soba (semineu), termopane, parchet din lemn stratificat, partial mobilata nou, constructie din caramida.
Pret: 95.000 Euro negociabil

Actualitate / stiri Actualitate239 vizite[ Bistrita 24 ]

Cele 7 legi universale ale succesului - webinar gratuit

Sambata, 27 Ianuarie 2018, ora 17:54

Cele 7 legi universale ale succesului - webinar gratuitLucrurile nu se intampla 'pur si simplu', ci sunt guvernate de legea CAUZEI SI A EFECTULUI. Gandurile sunt cauza, rezultatele sunt efectul. Nu incerca sa schimbi rezultatul, adica efectul, fara sa schimbi gandurile, convingerile, tiparele mentale care au produs acest efect.

Daca pui in pamant o samanta, va dura o anumita perioada de timp pana vei culege roade! Da, este important solul in care plantezi samanta - idee a visului tau. Este important sa o hranesti cu nutrientii sanatosi ai imaginatiei si intuitiei tale si sa o uzi cu atitudinea ta constructiva si cu energia entuziasmului. Daca nu faci asta s-ar putea sa moara. Dar TOT va dura cat trebuie sa dureze pana sa poti culege roadele. Pentru ca este supusa unei legi universale: Legea GENULUI (sau a incubatiei).

Exista 7 legi universale dupa care functioneeza procesul nostru de creare si manifestare a ceea ce ne dorim in viata. Invata-le si aplica-le pentru a reusi sa ai viata pe care ti-o doresti. Ignora-le si incalca-le si te vei invarti mereu in cerc dand vina pe ceilalti pentru esecurile si falimentele tale.

Paul Martinelli este un maestru in domeniul legilor universale! A construit 5 afaceri multimilionare prin aplicarea acestor legi. A ajutat zeci de mii de oameni sa le inteleaga si sa le aplice, pentru a-si schimba total traiectoria in viata si afaceri.

In data de 5 februarie va sustine, impreuna cu Daniela Nica, prima conferinta LIVE, GRATUITA, despre legile universale!

Actualitate / stiri Actualitate225 vizite[ Bistrita 24 ]

FOTO Aranjamente flower box

Sambata, 27 Ianuarie 2018, ora 16:10

FOTO Aranjamente flower boxPentru ca atat Ziua Indragostitilor cat si Luna Martie, dedicata femeilor se apropie cu pasi repezi The Paper Boutique va ofera un concept inedit in materie de aranjamente florale in cutii.

Florile lucrate manual adauga un plus de eleganta si rafinament ramanand neschimbate in timp devin cadoul perfect pentru persoanele speciale din viata ta.

Va stam la dispozitie pentru informatii si comenzi personalizate
.
https://www.facebook.com/PaperHandmadeBoutique/

Actualitate / stiri Actualitate175 vizite[ Bistrita 24 ]

INFORMARE privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 25 ianuarie 2018

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 11:42

INFORMARE privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 25 ianuarie 2018HOTARARI

HOTARARE
pentru completarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1053/2014

HOTARARE
pentru aprobarea amendamentului convenit intre Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 15 noiembrie 2017 si la Paris la 16 noiembrie 2017, la Acordulcadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finantarea Proiectului privind reabilitarea infrastructurii scolare din Romania, semnat la Bucuresti la 11 iulie 2003

HOTARARE
privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) nr. 2015/757 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind monitorizarea, raportarea si verificarea emisiilor de dioxid de carbon generate de transportul maritim si de modificare a Directivei 2009/16/CE

HOTARARE
pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.19/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si pentru modificarea unor acte normative

HOTARARE
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr.

1356/2001 privind atestarea domeniului public al judetului Neamt, precum si al

municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Neamt

HOTARARE
pentru completarea art.3 al Hotararii Guvernului nr.727/2002 privind trecerea unui imobil, ...

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Bistrita 24 ]

Transport agabaritic pe ruta Bistrita - Constanta Poarta 7

Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 10:27

Transport agabaritic pe ruta Bistrita - Constanta Poarta 7In perioada
25.01.2018 - 30.01.2018
se va efectua un transport cu depasiri pe ruta:

Bistrita - DN17 - Saratel - DN15A - DN16 - Reghin - DN15 - Targu Mures - DN13 - DC59 - DC58 - Danes - DN14 - Sighisoara - DN13 - Centura Brasovului - DN1A - Sacele - Ploiesti - DN1 - A3 - DN Centura Bucuresti - A2 - A4 - Constanta Poarta 7.

Etapele de desfasurare ale transportului sunt stabilite de politia rutiera, care asigura insotirea vehiculului cu depasiri.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 si pot accesa pe prima pagina in caseta din stanga:
www.cnadnr.ro
- DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB
https://www.facebook.com/cnadnr/
si de TWITTER, @CNADNR.

CNAIR SA

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Bistrita 24 ]

MESAJUL presedintelul CJ B-N, Emil Radu Moldovan,transmis cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 19:24

MESAJUL presedintelul CJ B-N, Emil Radu Moldovan,transmis cu prilejul Zilei Nationale a RomanieiDragi locuitori ai judetului Bistrita-Nasaud,

Mai avem doar un an pana la Marea Sarbatoare a romanilor, aniversarea celui mai important deziderat al poporului roman, pentru care milioane de inaintasi si-au dat viata:
Marea Unire!

Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta evenimentul principal al istoriei poporului nostru, iar maretia ei sta in faptul ca desavarsirea unitatii nationale este o fapta de curaj a intregii natiuni romane! Fara telefoane, facebook sau televiziuni, manati de acelasi gand, peste 100.000 de oameni din toate colturile tarii au venit la Alba Iulia sa scrie istorie odata pentru totdeauna!

Cred ca acum, mai mult ca oricand in istoria Romaniei de dupa momentul 1 decembrie 1918, trebuie sa incepem sa credem cu adevarat in Romania si in romani! Romania inseamna "acasa" pentru toti cei care astazi simt, iubesc si traiesc romaneste.

Sunt mandru sa fiu roman si sunt fericit ca m-am nascut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici si curajosi care nu au plecat capul in fata niciunei oranduiri straine. Sa ne mandrim ca suntem romani si sa nu uitam ca pentru acest privilegiu inaintasii nostri au udat cu sangele lor, pamantul pe care noi pasim astazi!

La multi ani romani! La multi ani Romania!

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Bistrita 24 ]

Sesiune anuala de comunicari

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 19:20

Sesiune anuala de comunicariComplexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Sectia de Stiintele Naturii, in parteneriat cu S.C. ICPE Bistrita S.A., Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca - Laboratorul de Paleotheriologie si Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Extensia Universitara Bistrita, organizeaza
SESIUNEA ANUALA DE COMUNICARI STIINTIFICE, editia a XXIII-a, in perioada 3-4 noiembrie 2017
, in incinta Muzeului Bistrita, incepand cu ora 10.

Aceasta manifestare de traditie a muzeului bistritean are ca si invitati cercetatori, muzeografi, cadre didactice universitare, doctoranzi, studenti, care isi vor sustine rezultatele proiectelor de cercetare. Sesiunea este structurata pe trei sectiuni: Geologie-Geografie, Biologie si Geoarheologie-Arheometrie. La aceasta reuniune stiintifica se vor intruni specialisti din institutii de profil din Bistrita, Cluj-Napoca si din tara: Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, S.C. ICPE Bistrita S.A., Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Administratia Parcului National Muntii Rodnei, Institutul de Cercetari Biologice Cluj-Napoca, Centrul Regional de Sanatate Publica Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Turda, Universitatea Transilvania din Brasov, Muzeul Maramuresan Sighetu Marmatiei, Asociatia Nationala a Cercetatorilor Stiintifici din Muzee, Laborator Analize Medicale MedStar, Cluj-Napoca.

Lucrarile prezentate, redactate in limbi de circulatie internationala, vor fi publicate in anuarul ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Bistrita 24 ]

Proiectul CENTENAR, joaca de-a alba-neagra pentru PSD

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 19:17

Proiectul CENTENAR, joaca de-a alba-neagra pentru PSDMembrii comisiei de Cultura, Culte si Minoritati a PNL s-au intalnit, la Iasi, sambata, 18 noiembrie, cu reprezentantii operatorilor culturali independenti, in continuarea demersului de a organiza la nivelul intregii tari dezbateri privind cele mai importante teme legislative si de finantare, care privesc activitatea sectorului cultural.

In cadrul dezbaterii "Cultura independenta, motorul dezvoltarii comunitatilor dinamice - Rolul operatorilor culturali independenti in contextul lui 2018", gazduita de Muzeul Unirii, au fost prezentate proiectele culturale demarate la nivel local. In contextul celebrarii Centenarului Marii Uniri, autoritatile locale nu trateaza acest subiect cu atentie, lipsa de transparenta fiind una dintre cele mai grave critici aduse de catre cei prezenti la eveniment. Ca o masura imediata, consilierii judeteni si locali ai PNL Iasi au hotarat sa preia punctele dezbatute pentru a modifica regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile de la bugetul local acordate in baza Legii nr. 350/2005.

Totodata, la nivel central, asistam la un joc de-a alba-neagra marca Guvernului PSD. Haosul produs prin introducerea noilor masuri fiscale, care se rasfrang si asupra sectorului cultural, este foarte asemanator celui produs in jurul proiectului Centenar. Un ultim exemplu: intr-o sedinta recenta a Executivului s-a aprobat, intr-o atmosfera de maxima secretomanie, Memorandumul prin care Secretariatul General al Guvernului, in calitate de membru fondator, ...

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ Bistrita 24 ]

ApiLand - Cel mai mare Black Friday la produse apicole

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 10:44

ApiLand - Cel mai mare Black Friday la produse apicoleApiLand, compania cu cea mai variata gama de produse apicole din Romania, organizeaza vineri, 17 noiembrie, Black Friday cu reduceri de pana la 50%.

Toti consumatorii de produse apicole sunt invitati sa intre vineri pe site-ul
www.apiland.ro
, unde ii asteapta super reduceri la toata gama de produse apicole. Dintre produsele aflate in oferta amintim:

Laptisor de matca pur ApiLand

Polen crud (12 sortimente)

Tonice apicole

Miere de Manuka si multe alte produse apicole.

Comenzile se pot face atat online pe www.apiland.ro cat si telefonic la 0371 78 00 78.

Persoana de contact

Tudor Cioltea

Specialist relatii publice

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

Actualitate / stiri Actualitate155 vizite[ Bistrita 24 ]

FOTO -VIDEO Casa Scriitorilor salvata prin clasare

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 13:26

FOTO -VIDEO Casa Scriitorilor salvata prin clasareCasa Scriitorilor de la Valea Vinului salvata prin clasare. Dupa mai multe tentative de clasare, in categoria B de monumente istorice de interes regional si local, complexul de la Valea Vinului, Rodna, BN, cunoscut
drept Casa Scriitorilor a fost clasat (?). Insa cei 8 ani in care autoritatile culturale judetene si centrale au lalait-o, in stil mioritic, au lasat urme grele atit pe cele doua cladiri cit si pe perimetrul format din curtea generoasa si gardul de imprejmuire.
Cu stilpii de sustinere aproape darimati de taf-uri taietorilor de lemne rodneni, cu voie de la mai marii comunei si a judetului, cu geamurile sparte, instalatiile electrica si de apa distruse, sobe de teracota sparte si furate,
mobilier devastat, vandalizata si incendiata, ca si cum ar fi fost atacata de tatarii din vechime, Statiunea de la Valea Vinului, parca inadins a fost lasata de izbeliste dupa ce nu a mai fost de furat nimic de valoare, doar doar i-a cadea acoperisul, ca sa poata fi stearsa de pe fata pamintului...Doamne fereste!
A trecut in proprietatea publica a Statului Roman
Potrivit secretarului de stat de la Ministerul Culturii Alexandru Pugna, complexul de la Valea Vinului a fost clasat in categoria B de Monumente Istorice de interes regional si local, apoi prin HG, casele si terenul de acolo, au trecut in proprietatea publica a Statului Roman. Urmeaza ca, autoritatilejudetene Bistrita-Nasaud sau cele locale de la Rodna sa ceara promovarea unui al HG prin care Casa Scriitorilor sa fie trecuta ...

Actualitate / stiri Actualitate116 vizite[ Bistrita 24 ]

FOTO Serie de recorduri mondiale de parasutism cu participare romaneasca

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 13:19

FOTO Serie de recorduri mondiale de parasutism cu participare romaneascaIn perioada 28.10 - 02.11.2017, la Eloy, Arizona, SUA, au fost stabilite o serie de recorduri mondiale de parasutism la categoria "Formatii mari in cadere libera - secvential". Este vorba despre formatii de 3 puncte cu 217 parasutisti, 2 puncte cu 219 parasutisti si salt de noapte - formatie din 64 de parasutisti.

La realizarea acestor recorduri au participat parasutisti din intreaga lume, iar Romania a fost reprezentata de Andreea Pistea-Ionescu, sportiva legitimata la Aeroclubul Romaniei.

Andreea Pistea-Ionescu are o experienta de peste 20 ani in parasutism si a mai participat la realizarea unor premiere mondiale in parasutism.

Mai multe imagini si informatii: https://www.facebook.com/SkydiveArizona/

DIRECTOR GENERAL

George ROTARU

Sport / stiri Sport78 vizite[ Bistrita 24 ]

Majorari pentru pensii si indemnizatia de crestere a copilului

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 13:12

Majorari pentru pensii si indemnizatia de crestere a copiluluiIndemnizatia minima de crestere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, fata de 1.233 de lei, cat este in prezent, potrivit unei Ordonante de urgenta adoptata astazi de Guvern. Pentru asigurarea acestei majorari, indemnizatia de crestere a copilului nu va mai fi raportata la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinta (ISR). In prezent, valoarea ISR este stabilita la 500 de lei, iar indemnizatia va avea valoarea a 2,5 ISR.
Potrivit Ordonantei de urgenta, incepand cu 1 iulie 2018, va creste pensia minima de la 520 de lei la 640 de lei, precum si punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.
Aceste masuri vin la pachet cu reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fara a fi afectata valoarea nominala din prezent. Mai precis, suma care este achitata astazi catre administratorii Pilonului II va fi cel putin aceeasi, anul viitor, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, masura pe care guvernul o are in vedere in perioada imediat urmatoare.
Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Bistrita 24 ]

Start pentru cumparaturi la Expo Bistrita "Toamna Aurie"

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 09:32

Start pentru cumparaturi la Expo Bistrita "Toamna Aurie"O noua editie a "Expo Bistrita - Toamna Aurie" debuteaza miercuri, 1 noiembrie 2017, in cortul din Piata Centrala si in zona Pietonala din fata acestuia. Oferta este bogata, vizitatorii avand optiuni diverse in achizitionarea de produse de sezon: imbracaminte, incaltaminte, produse naturiste, dulciuri, produse alimentare, artizanat, flori, pomi si plante de gradina.

Fie ca vrei sa-ti innoiesti garderoba, sa faci un cadou celor dragi sau, pur si simplu, sa-ti faci o bucurie, timp de cinci zile, EXPO BISTRITA - Toamna Aurie iti ofera posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de bunuri de larg consum.

Incepand de miercuri, 1 noiembrie 2017, timp de 5 zile, pana duminica 5 noiembrie, centrul municipiului va fi animat de Expozitia "Toamna Aurie", organizata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriatul consacrat cu Primaria Bistrita.

Aflata la cea de a 29 -a editie, expozitia din aceasta toamna aduce in fata publicului larg, peste 40 de expozanti, societati si mici artizani, producatori si comercianti din intreaga tara. Vor putea fi achizitionate o gama larga de produse din urmatoarele categorii:

Bunuri de larg consum
: confectii, tricotaje, incaltaminte si articole de marochinarie, lenjerie, bijuterii si accesorii, decoratiuni interioare si exterioare, articole de uz casnic, articole diverse;

Sweet, Bio & Beauty
- produse naturiste, suplimente alimentare, produse de tratament, dulciuri si sucuri naturale;

Gradina
- plante si puieti, arbusti, obiecte ..

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Bistrita 24 ]

Este pregatit statul roman sa aplice Legea falimentului personal?

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 15:59

Este pregatit statul roman sa aplice Legea falimentului personal?Deputatul PNL Dumitru Oprea ii solicita Ministrului Economiei, Gheorghe Simon, sa aduca la cunostinta opiniei publice daca Guvernul Romaniei este pregatit ca, de la 1 ianuarie 2018, sa aplice Legea nr. 151/2015 privind insolventa persoanelor fizice. De asemenea, parlamentarul iesean doreste un raspuns cu privire la masurile luate de Executiv pentru a informa cetatenii romani aflati in situatii financiare dificile si care intra sub incidenta actului legislativ.

La 1 ianuarie 2018, dupa multiple tergiversari si amanari, urmeaza sa intre in vigoare Legea nr. 151/2015 privind insolventa persoanelor fizice, mai cunoscuta publicului larg sub denumirea de "Legea falimentului personal". Dupa ce, in aceasta vara, Guvernul a prorogat termenul de intrare in vigoare, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018, Ordonanta simpla de Guvern initiata de Ministerul Economiei a trecut de votul plenului Senatului si de comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor, pana la publicarea in Monitorul Oficial mai ramanand doua etape: votul final in plenul Camerei Deputatilor si semnatura Presedintelui Romaniei.

"Prorogarea termenului aplicarii a fost motivata de specialistii din ministerul pe care in conduceti de complexitatea domeniului reglementat prin aceasta lege (aprobata totusi in 2015!), precum si de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii in care se semnaleaza faptul ca este necesara pregatirea riguroasa a capacitatii administrative a instantelor chemate sa aplice ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Bistrita 24 ]

SONDAJ DE OPINIE. Majoritatea covarsitoare a romanilor sustine familia formata din femeie si barbat, asociind, totodata, casatoriile intre persoane de acelasi sex cu diferite efecte negative pentru societate.

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 15:45

SONDAJ DE OPINIE. Majoritatea covarsitoare a romanilor sustine familia formata din femeie si barbat, asociind, totodata, casatoriile intre persoane de acelasi sex cu diferite efecte negative pentru societate.Peste 90% dintre romani privesc casatoria drept uniune intre femeie si barbat cu scopul de a procrea, creste si educa copii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) pentru Coalitia pentru Familie (CpF).

Sondajul, realizat in perioada 1- 15 octombrie la nivel national, releva faptul ca majoritatea covarsitoare a romanilor este atasata puternic de conceptia traditionala a casatoriei, respingand, totodata, in proportii la fel de covarsitoare, formele alternative de casatorie sau parteneriat civil.

De asemenea, majoritatea respondentilor asociaza casatoria intre persoane de acelasi sex cu efecte nedorite pentru societate, cum ar fi afectarea perpetuarii speciei, educatia si cresterea copiilor. In plus, majoritati largi sustin rolul pozitiv pe care Biserica il are in privinta cresterii copiilor si relatiilor sociale pozitive in societate. O intelegere traditionala asupra casatoriei Astfel, 91% din respondenti au fost de acord cu afirmatia "Casatoria trebuie definita ca o uniune traditionala dintre barbati si femei cu scopul de procreare, de crestere si educare a copiilor", doar 6% respingand o astfel de intelegere a casatoriei. Mai mult decat atat, 90% din respondenti au fost de acord cu afirmatia "Dumnezeu a creat barbatul si femeia pentru a fi impreuna ca o familie, pentru a se inmulti, iar nimeni si nimic nu poate schimba aceasta randuiala."

Totodata, la intrebarea "Dvs sunteti pentru sau impotriva definirii casatoriei ca ...

Life Show / stiri Actualitate173 vizite[ Bistrita 24 ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
A trecut la cele vesnice un fost primar. Un om de mare omenie !
A trecut in ultima zi din luna mai a anului 2020, un respectat locuitor al satului Budesti - BACALI ...
Strugurii Cramei Jelna, singurii din Romania care au obtinut denumirea calitativa de "Produs Montan"
O familie tanara de antreprenori din judetul Bistrita-Nasaud, sunt singurii din Romania care au ...
FOTO/VIDEO: Un sofer baut a provocat un accident pe strada Rodnei
Un accident rutier a avut loc in urma cu cateva minute pe strada Rodnei din municipiul Bistrita. Un ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor