Bitcoin ar putea ajunge la o valoare incredibilă. Ultimele previziuni ale analiştilor

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 06:11
30228 citiri
Bitcoin ar putea ajunge la o valoare incredibilă. Ultimele previziuni ale analiştilor

Bitcoin, principala criptomonedă la nivel internațional, a scăzut miercuri cu 1,11%, până la 43.551 dolari.

Ether, a doua cea mai tranzacționată criptomonedă, se vindea la prețul de 3.109 dolari, în creștere cu 0,15%, potrivit datelor de la Coindesk.

Având în vedere că bitcoinul era preconizat să ajungă la 100.000 de dolari în ultima lună a anului trecut, previziunile încep să apară din nou în acest an, scrie publicaţia Arab News.

Bitcoin ar putea crește cu aproape 500% de la prețul actual la aproximativ 200.000 de dolari pe unitate, potrivit firmei de cercetare Fsinsight, citându-l pe șeful de strategie de active digitale, Sean Farrell.

Există astfel mult optimism cu privire la potențialul avantaj al activelor cripto, iar șeful de cercetare de la Fundstrat Global Advisors a insistat recent că bitcoinul are încă o creștere masivă în față.

Prognoza Fsinsight indică faptul că factorii de decizie din SUA ar putea aduce un dezavantaj creșterii prețurilor principalelor active cripto.

„Toate activele se pot vinde și pot scădea cu încă 50% dacă Fed crește cu 4% mâine sau luna viitoare dobânzile de referinţă”, a remarcat Farrell în notă.

„Dar acum, așa cum stau lucrurile, avantajul atât pentru Bitcoin, cât și pentru Ethereum este mult mai mare decât dezavantajul”, spune el.

Prognoza companiei indică, de asemenea, că Ethereum are potențialul de a-și creşte valoarea în dolari SUA în a doua jumătate a anului 2022.

De asemenea, se așteaptă ca Ethereum să crească cu aproape 400%, până la aproximativ 12.000 dolari pe unitate.

Valorile criptomonedelor au crescut în ultima săptămână, Bitcoin câștigând mai mult de 12%, iar Ethereum sărind cu peste 13%.

Ministrul de Finanțe al Indiei, Nirmala Sitharaman, a dezvăluit că oficialii guvernamentali monitorizează în mod constant sectorul cripto, scrie India Today.

„Avem o echipă de oameni care monitorizează constant, urmăresc sectorul cripto și ascultă oamenii din acea zonă. Îmi oferă feedback”, a spus Sitharaman.

Ministrul de Finanțe a mai spus că Reserve Bank of India lucrează la emiterea monedei digitale a băncii centrale a Indiei.

Cu toate acestea, ea a precizat că mai întâi va fi implementată criptotaxarea.

Citeste si:
Rus condamnat pentru spălare de bani, dat pe mâna americanilor de Grecia după eliberarea din închisoare
Rus condamnat pentru spălare de bani, dat pe mâna americanilor de Grecia după eliberarea din închisoare
Expertul rus în informatică şi criptomonede a fost condamnat în Franța pentru spălare de bani, apoi extrădat în Grecia. Autoritățile de la Atena l-au predat Statelor Unite, la câteva ore...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...