Peste 70 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţa cripto în 24 de ore. Bitcoin a coborât la sub 20.000 de dolari pe unitate

Sambata, 11 Martie 2023, ora 08:41
5346 citiri
Peste 70 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţa cripto în 24 de ore. Bitcoin a coborât la sub 20.000 de dolari pe unitate
Bitcoin la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni FOTO Pixavay

Peste 70 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţa cripto în 24 de ore, în timp ce bitcoin a scăzut cu 8%, ajungând la o valoare de sub 20.000 de dolari pe unitate.

Este cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni.

Bitcoin a fost tranzacţionată ulterior în scădere cu doar 2,6%, la 19.959,61 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

Ether a scăzut cu peste 3%, la 1.400,63 dolari pe unitate.

Vânzarea de criptomonede a fost determinată de o serie de factori.

Mişcarea preţurilor criptomonedelor este destul de strâns corelată cu pieţele bursiere din SUA, în special cu Nasdaq, care are o pondere mare de titluri ale unor companii din sectorul tehnologiei.

Joi, indicii bursieri majori din SUA au închis în scădere. Marţi, preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a indicat că ratele dobânzilor ar putea creşte şi că vor rămâne la un nivel mai ridicat decât erau aşteptările.

Creşterea ratelor dobânzilor în ultimul an a afectat activele de risc, cum ar fi acţiunile, şi în special criptomonede.

”Există puţine motive pentru a cumpăra bitcoin acum, deoarece piaţa este saturată de evoluţii negative, nu doar pentru industria cripto, ci şi pentru piaţa financiară mai largă”, a declarat Yuya Hasegawa, analist la firma cripto japoneză Bitbank.

Un alt factor major care afectează preţurile cripto este prăbuşirea Silvergate Capital, un furnizor important de credite din industria crypto. Silvergate a declarat miercuri că îşi va lichida operaţiunile şi îşi va lichida banca.

Căderea Silvergate este un alt exemplu despre impactul prăbuşirii platformei pentru criptomonede FTX asupra industriei. FTX a fost un client important al Silvergate.

Separat, Silicon Valley Bank a declarat miercuri seara că a vândut active în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari.

SVB este o bancă importantă în spaţiul startupurilor de tehnologie. Oferind servicii bancare tradiţionale, în acelaşi timp finanţând proiecte tehnologice, este considerată coloana vertebrală a industriei de capital de risc din SUA.

Vânzarea de active are loc în timp ce SVB se confruntă cu un mediu de finanţare mai slab în sectorul tehnologiei, deoarece capitalurile de risc rămân precaute pe fondul unei situaţii macroeconomice incerte şi a ratelor dobânzilor în creştere.

Quarterly Report - Editia 4

Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Apple rezolvă problema fotografiilor șterse și reapărute după actualizarea la iOS 17.5
Recent, mai mulți utilizatori de iPhone au raportat o situație neobișnuită după actualizarea la iOS 17.5: fotografii șterse chiar și cu ani în urmă au reapărut în Galerie. Problema a...
Apple pregătește lansarea primului său dispozitiv pliabil: un laptop cu ecran mare. La ce preț poate ajunge
Apple pregătește lansarea primului său dispozitiv pliabil: un laptop cu ecran mare. La ce preț poate ajunge
Toate zvonurile legate de dispozitivele pliabile ale Apple indică faptul că primul model al companiei nu va fi nici un telefon, nici o tabletă, ci un laptop cu un ecran imens. Informațiile...
#Bitcoin, #criptomonede, #Piata criptomonedelor, #milioane euro , #stiri afaceri