Extindere masivă a unei fabrici din județul Alba. Investiția se ridică peste 34 de milioane de euro

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 10:04
6072 citiri
Extindere masivă a unei fabrici din județul Alba. Investiția se ridică peste 34 de milioane de euro
Fabrica Bosch din Blaj se extinde printr-o investiție de 34,6 milioane de euro FOTO Facebooj/Bosch România

Fabrica Bosch Automotive din Blaj se va extinde. Potrivit alba24.ro, trei clădiri urmează să fie extinse cu patru noi corpuri, care vor avea o suprafață totală construită de peste 15.000 mp. Investiția se va ridica la circa 34,6 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat marți, 18 octombrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere fabrica de producție cu Blj 101a, Blj 101b,Blj 102a, extindere corp tehnic cu Blj 105B, copertine de legătură și organizare de șantier aferentă”, propus a fi amplasat în localitatea Blaj, str. Aurel Vlaicu, nr. 2 identificat prin plan de situație și plan de încadrare în zonă, titular Bosch Automotive SRL.

Potrivit memoriului de prezentare, compania Bosch Automotive vrea să extindă trei corpuri de clădiri existente, astfel:

  • Clădirea Blj101 se va extinde la nord prin corpul Blj101a, iar la sud prin corpul Blj101b și ambele extinderi vor păstra funcțiunea inițială de clădiri pentru producție. Fiind etajate parțial, la etaj se vor dezvolta birourile aferente zonei de producție.
  • Clădirea Blj102 se va extinde doar în partea de nord cu Blj102a, de asemenea păstrând funcțiunea inițială de clădire de producție, cu birourile aferente situate parțial la parter și la etaj.
  • Clădirea Blj105a se va extinde doar în partea de sud cu Blj105b îndeplinind funcțiunea de corp tehnic (împreună cu Blj105 și Blj105a) pentru cele două clădiri de producție care se vor extinde (Blj101 și Blj102).

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Blaj, #extindere, #investitie , #investitii