Sute de blocuri și un spital din București rămân fără apă caldă. Zonele în care lucrările vor dura mai multe săptămâni

Vineri, 07 Iulie 2023, ora 16:49
2147 citiri
Sute de blocuri și un spital din București rămân fără apă caldă. Zonele în care lucrările vor dura mai multe săptămâni
În unele zone, conductele sunt vechi de 50 de ani FOTO Facebook/Termoenergetica

Termoenergetica a anunțat că furnizarea apei calde va fi sistată la aproape 700 de blocuri din toate sectoarele Capitalei începând de luni, 10 iulie, pentru lucrări de înlocuire şi reparaţii pe conductele reţelei primare.

Potrivit companiei, vor fi efectuate următoarele intervenții:

1. Conducta Magistralei Grivița – CET Grozăvești DN 700mm, în zona Șoselei Pipera și a străzii Nicolae Caranfil din Sectorul 1. Se vor executa toate operațiunile necesare întregirii conductelor rețelei primare de termoficare DN 700mm, intervențiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgență deja executate. Pentru aproximativ 175 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 06 și 14 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973, această porțiune de rețea având 50 de ani de funcționare.

2. Lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta DN 600mm, în intersecția Bulevardelor Ion Mihalache, Turda și Mareșal Alexandru Averescu din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 15m de conductă, fără a fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

3. Magistrala 1 Sud - Conducta DN 600mm - în zona străzii Doamna Ghica și Șoseaua Fundeni din Sectorul 2, unde se realizează lucrări de reparații a rețelei primare. În perioada cuprinsă între 12 și 14 iulie va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru aproximativ 90 de blocuri și Spitalul Fundeni. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1985, această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.

4. Lucrări de reparații pe Magistrala 3 Sud DN 700mm, pe Bulevardul Corneliu Coposu din Sectorul 3. Pentru aproximativ 25 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 13 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1994, această porțiune de rețea având aproape 30 de ani de funcționare.

5. Conducta DN 300mm, în zona străzii Reșița din Sectorul 4. Vă precizăm că, din cauza altor urgențe intervenite în cursul acestei săptămâni, lucrările anunțate săptămâna trecută nu au fost executate. În cadrul acestui șantier se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 15 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

6. Conducta DN 500mm, în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se continuă lucrările începute în cursul săptămânii trecute. În urma intervențiilor efectuate și a controlului efectuat (în galerie) pentru realizarea lucrărilor programate inițial s-a constatat starea avansată de coroziune a rețelei și s-a decis continuarea lucrărilor de înlocuire cu încă 150 de metri de țeavă cu același diametru. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 și 31 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1984, această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.

7. Continuarea lucrărilor pe tronsonul de rețea - DN 200mm, pe strada Poiana Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba în total aproximativ 120 de metri de conductă cu același diametru. Această etapă este executată în perioada cuprinsă între 10 iulie și 14 iulie 2023, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru consumatori. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 de ani de funcționare.

8. Conducta DN 400mm, în zona Bulevardului 1 Mai din Sectorul 6, unde se efectuează lucrările de întregire a rețelei primare de termoficare. Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 13 iulie și 14 iulie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1977, această porțiune de rețea având peste 45 de ani de funcționare.

9. Conducta DN 1000mm, în zona intersecției străzii Dezrobirii cu Roșia Montană din Sectorul 6, unde se efectuează lucrări de reparații pe Magistrala 3 Vest. Pentru aproximativ 75 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 10 și 11 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1971, această porțiune de rețea având peste 50 de ani de funcționare.

10. Lucrări de reparații pe Magistrala Giulești – CET Grivița, DN 300mm, pe Calea Giulești din Sectorul 6. Pentru aproximativ 30 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 11 și 14 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1977, această porțiune de rețea având peste 45 de ani de funcționare.

”Termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Aceştia au punctat că finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea lor, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, au mai transmis reprezentanţii Termoenergetica.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Quarterly Report - Editia 4

Se oprește traficul pe mai multe străzi importante din București, în weekend. În ce zone, între ce ore și care sunt rutele alternative
Se oprește traficul pe mai multe străzi importante din București, în weekend. În ce zone, între ce ore și care sunt rutele alternative
Weekend cu trafic rutier restricţionat în mai multe zone din București cu ocazia desfăşurării mai multor evenimente, a anunţat, vineri, 16 mai, Brigada Rutieră. În zilele de sâmbătă...
Bunică și nepoată spulberate pe o trecere de pietoni din București. Victimele, transportate de urgență la spital
Bunică și nepoată spulberate pe o trecere de pietoni din București. Victimele, transportate de urgență la spital
O femeie, de 60 de ani şi nepoata ei, de 8 ani au fost lovite, joi, 16 mai, de o maşină pe o trecere pentru pietoni din Bucureşti, situată la intersecţia dintre Bd. 1 Decembrie 1918 cu Str....
#blocuri fara apa calda, #Bucuresti, #Spitalul Fundeni, #lucrari, #retea termoficare Bucuresti, #termoenergetica , #stiri sociale