Calvarul celor care stau la bloc: "O problemă mai puțin obișnuită. Îmi e jenă de propriul copil la ce trebuie să asculte"

Sambata, 13 Mai 2023, ora 20:29
12531 citiri
Calvarul celor care stau la bloc: "O problemă mai puțin obișnuită. Îmi e jenă de propriul copil la ce trebuie să asculte"
Bloc de locuințe FOTO botosaninews.ro

Problemele cu vecinii sunt destul de comune în România, mai ales în zonele urbane unde oamenii trăiesc în blocuri.

Una dintre cele mai frecvente neplăceri întâlnite de locatarii de la bloc este zgomotul. Acesta poate fi cauzat de muzica prea tare, petrecerile sau activitățile desfășurate în timpul nopții sau zgomotul produs de lucrările de construcție sau renovare.

Unii dintre cei care nu reușesc să găsească soluții le caută în mediul online de la cei care au trecut prin situații asemănătoare.

Este cazul unui român care se plânge de vecina care s-ar ocupa cu videochatul la domiciliu, după cum a scris pe Facebook.

"Vă scriu despre o problemă mai puțin obișnuită.

În blocul în care locuiesc există o persoană care se ocupă cu videochat-ul, dar și cu prostituția la domiciliu. Nu mai putem locui efectiv acolo, face zgomot zi și noapte, îmi e jenă de propriul copil la ce trebuie să asculte. Există vreun temei legal prin care să îi putem reclama activitatea? La poliție nu s-a întâmplat nimic.

Știu că pare absurd ceea ce vă întreb, dar am ajuns în stadiul disperării și cred că am încercat toate metodele posibile și imposibile să o atenționăm, însă nimic nu a funcționat.

Trist este faptul că este chiar apartamentul de lângă noi. Nu ne putem permite să ne mutăm de pe o zi pe alta. Vă rog să mă îndrumați în această direcție. Vă mulțumesc anticipat!", a scris acesta pe grupul Sfaturi de la avocați.

"Cu Trinitas le-ar piere cheful clienților!"

Bărbatul a primit mai multe idei de soluții în comentarii.

"Cu Trinitas dat la maxim ați încercat? Măcar cei de pe etaj sa facă la fel o perioadă."

"Aș mai adăuga ceva: cu acordul asociației să pună pe holul blocului (etajului) mesaje cu cele 10 porunci. Ultima poruncă să fie lângă ușa dânsei și scrisă pe scurt "Să nu preacurvești". Și cu "Trinitas "le-ar piere cheful clienților!"

"Când orăcăie, tăiați-i cablul de internet! Alt sfat: pisați într-un mojar busuioc (găsiți la piață - românesc, nu mediteranean) amestecați cu spirt și stropiți-i preșul, pereții (nu ușa) periodic! Dar discret totul. Are un miros busuiocul, de fac alergie clienții! Zile întregi te bântuie, se îmbibă în tălpile pantofilor, îl duci pretutindeni cu tine o perioadă."

"Chemați ANAF-ul"

"Doar tulburarea liniștii locatarilor conform 61/1991 pare aplicabilă și sancționabilă cu amendă contravențională (500-1500 lei). În rest - fapta nu constituie infracțiune."

"Chemați ANAF-ul că nu plătește impozitul pe profit."

"Înregistrați sunetele și pe urmă adresați-vă Asociației de Proprietari și Poliției cu hârtii scrise cu numere de înregistrare.

Într-adevăr puteți să-i șicanați și dumneavoastră. Le întrerupeți curentul dacă aveți acces la panoul exterior cu siguranțe, boxe cu fața la perete cu slujbe religioase cu volum mare și multe altele."

"Faceți plângere la poliție în scris! Sunt obligați să vă dea răspuns și să ia măsuri!"

"Noi avem o cameră video la intrarea în bloc, o cameră pe hol în bloc și o cameră la intrarea din spatele blocului și plătim la asociație. Din câte știu prostituția e ilegală iar poliția ar trebui să se implice, sunați la 112 de câte ori are clienți sau face chat pentru tulburarea liniștii, după ora 22 vin imediat și îi bat la ușă."

"Plângere scrisă, transmisă prin poștă cu confirmare de primire sau depusă la poliție numai cu primirea unui număr de înregistrare cu ștampila instituției, pentru tulburarea liniștii în perioada prevăzută de prevederile legale. Solicitați răspuns scris cu măsurile luate."

"Când începe reprezentația artistică te duci și bați la ușa cât de TARE poți, insistent, până răspunde. Și de câte ori răspunde o întrebi cu zâmbetul pe buze ca și când e prima dată când te-ai dus "vecină, ai o cană de zahăr, cafea, o ceapă, o ceva?" De fiecare dată "altă întrebare". Fii tu picătură chinezească pentru ea.

Curentul oprit sub pretextul "scuze, am crezut că e siguranța mea". De 5-7 ori pe zi.

Nu te certa! Nu amenința! Arată-i că îți place mai mult ție "joaca" asta decât îi place ei să te deranjeze.

Și dacă vrea să nu o mai deranjezi să își antifoneze ea apartamentul."

"Dacă este o persoană cu care se poate discuta rugați-o să își izoleze fonic măcar camera de "lucru". Așa ar fi toată lumea mulțumită."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
The Economist: Ce vor face oamenii dacă inteligența artificială rezolvă toate problemele?
The Economist: Ce vor face oamenii dacă inteligența artificială rezolvă toate problemele?
Într-un scenariu optimist, dezvoltarea tehnologiei ne poate oferi opțiuni pentru muncă și divertisment pe care nici măcar nu ni le putem imagina acum. În „Orașul permutărilor”, un...
#blocuri, #locuinte, #probleme, #vecini, #zgomote deranjante, #galagie, #solutii , #stiri sociale