Rezultate socante la testele de siguranta ale masinilor de lux (Video)

Miercuri, 15 August 2012, ora 10:59
4889 citiri
Rezultate socante la testele de siguranta ale masinilor de lux (Video)
Foto: CBS News

Mai multe masini din clasa celor de lux au fost testate in SUA si au dat rezultate surprinzator de slabe in privinta sigurantei pasagerilor. Compania care le-a testat este finantata de asiguratorii din domeniul auto.

Testele au fost facute de o companie americana din Detroit, Insurance Institute for Highway Safety, transmite CBS News. Testul a fost conceput astfel incat sa fie reproduse conditiile existente la impactul frontal al masinii cu un alt autoturism, cu un copac sau cu un stalp de pe marginea soselei.

BMW si Mercedes nu sunt sigure?

Rezultatele au fost dezamagitoare. Testele companiei respective sunt luate in seama de industria auto, uneori facandu-se modificari ale unor modele de masini dupa constatarea problemelor de siguranta.

Rezultate bune au obtinut modelele Acura TL, Volvo S60 si Infiniti G.

Acura TSX, BMW 3 Seria 3, Lincoln MKZ si Volkswagen CC au obtinut rezultate "marginale".

Modelele Mercedes Clasa C, Lexus IS 250, Audi A4 si Lexus ES 350 au luat punctaje slabe.

Aceste ultime doua categorii de punctaj arata ca pasagerii care calatoresc in ele nu sunt protejati atunci cand sunt implicati in accidente.

Toate masinile testate au fost produse in 2012.

Compania Mercedes a dat un comunicat in care nu este de acord cu punctajul obtinut, mentionand ca modelul din Clasa C este unul dintre cele mai sigure, iar testele sunt prea dure si nu reflecta realitatea.

Cei de la Toyota, producatori ai modelului Lexus, au acceptat punctajul obtinut. Ei afirma ca vor avea in vedere, in viitor, observatiile facute in urma testelor. Pentru a face aceste teste au fost studiate numeroase accidente produse de-a lungul anilor in SUA, in urma carora au murit 10.000 de oameni anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#teste siguranta Mercedes BMW, #teste siguranta Lexus, #teste siguranta Toyota , #modele