BMW vrea sa colaboreze cu firme romanesti

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 19:51
2448 citiri
BMW vrea sa colaboreze cu firme romanesti

Vicepresedintele companiei BMW, Franz Linner, a vizitat, joi si vineri, Romania, aflandu-se intr-o misiune de prospectare a pietei in vederea unor viitoare colaborari cu firme romanesti.

Gigantul auto german cauta noi furnizori de piese si subansamble, dar doreste sa incheie contracte de colaborare si in domeniul cercetarii si inovarii.

"Discutiile s-au purtat pe trei paliere, firma germana fiind interesata de cercetare si inovare, de solutii care sa conduca la scaderea greutatii automobilelor prin folosirea de materiale din ce in ce mai usoare, dar si de colaborare cu firme care ar putea deveni furnizori ai BMW", a declarat Werner Braun, presedintele "Transilvania Aerospace si al Clubului Economic German Brasov.

Acesta a adaugat ca, dupa aceasta intalnire, urmeaza ca firmele din cadrul clusteului sa caute solutii pentru cererile firmei germane, iar in cadrul viitoarelor intalniri, care vor avea loc la Munchen, sa se faca pasi concreti catre incheierea unui acord de colaborare.

Oficialul concernului german a declarat ca se afla in Romania pentru a face o prospectie a potentialului firmelor romanesti pentru o viitoare colaborare cu acestea.

"Odata la doi ani, noi facem o asemenea prospectare a pietei auto si cautam noi parteneri de afaceri. In acest moment capacitatea de productie a companiei noastre este completa, avem fabrici in Germania, America, China si nu intentionam sa deschidem noi unitati de constructie a masinilor noastre.In schimb, ne intereseaza colaborarea in domeniul cercetarii, al inovarii, al gasirii de solutii pentru utilizarea materialelor usoare si ultrausoare la fabricarea produselor noastre", a spus Franz Linner.

Ceea ce ne-a incantat pe noi este existenta clusterelor in Romania, mod de organizare pe care si noi il folosim pe scara din ce in ce mai larga, deoarece ne ofera tot ce ne trebuie. De asemenea, am identificat cateva firme din zona Brasovului care ar putea deveni, nu peste multa vreme, furnizori ai companiei noastre. Ceea ce ne bucura foarte mult este ca aceste firme sunt firme autohtone 100%, nu sunt reprezentante ale unor firme multinationale", a mai precizat Franz Linner.

In plus, vicepresedintele BMW a avut o intalnire si cu conducerea Universitatii Transilvania, pentru a identifica eventuale cai de colaborare.

In alta ordine de idei, oficialul companiei germane a declarat ca este multumit de cifra de afaceri a companiei in Romania, vanzarile BMW la noi in tara fiind in ultimii doi ani in continua crestere, anul acesta fiind deja comerciaizate in tara noastra peste 1.700 de automobile, dar si ca cifrele companiei indica faptul ca, in ciuda scaderilor masive ale vanzarilor pe piata auto mondiala, pentru BMW va fi un an de varf al productiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#BMW colaborare firme Romania, #BMW investitii Romania, #BMW firme Romania , #Romania