Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consum record: Noul BMW Seria 5 a mers 1.550 km in Romania cu un singur plin

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 18:41
4277 citiri
Consum record: Noul BMW Seria 5 a mers 1.550 km in Romania cu un singur plin
Foto: bmwblog.com

Modelul BMW Seria 5, 520d xDrive, la volanul caruia au fost, timp de doua zile, pilotii Claudiu David si Mihaela Beldea, a stabilit o performanta record de consum combustibil pe distanta de 1.550 km, de 4 litri/100 km, parcursa pe ruta Bucuresti-Constanta-Arad-Bucuresti.

Astfel, duminica dimineata, in jurul orei 11:15, cei doi piloti cu experienta in Campionatul Mondial de Raliuri au ajuns la linia de start a cursei derulata in perioada 12-13 octombrie 2013 pe ruta Bucuresti-Constanta-Arad si retur, in conditii reale de drum.

La final, cei 1.550 km au fost parcursi cu un consum mediu de 4 litri/100 km, ceea ce reprezinta echivalentul unor emisii de numai 105 g CO2/km. Masina a ajuns in Bucuresti cu o autonomie pe bord de 166 km, totul in contextul unei viteze medii de 70 km/h pe toata distanta parcursa.

Potrivit organizatorilor, BMW Group Romania, testul a demonstrat ca o calatorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftina ca una cu trenul pe acelasi taseu. Astfel, un bilet doar dus pe drumul Constanta - Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a si 357 lei pentru Clasa 1, in timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-intors.

Masina nu a fost pregatita special pentru acest eveniment, iar pentru optimizarea consumului s-au folosit anvelopele Goodyear.

Obiectivul de consum, stabilit la inceputul cursei, a fost de cel mult 4,3 litri/100 km, echivalentul unor emisii de 113 g CO2/km.

Din totalul distantei propuse, 700 km au fost parcursi pe autostrada si peste 800 de km pe drumuri nationale, majoritatea o banda pe sens, sosea de centura si drumuri prin orase. Traseul a inclus, totodata, traversarea Carpatilor Meridionali prin Valea Oltului.

Durata traseului a fost de aproximativ 28 de ore.

BMW Seria 5 520d xDrive este cel mai accesibil model diesel cu tractiune integrala din gama BMW Seria 5. Automobilul dispune de motorizare BMW TwinPower Turbo, cu ultima generatie CommonRail, de cutie automata cu opt trepte, sistem Auto Start-Stop, recuperarea energiei de franare, dar si de comutator Driving Experience Control cu modul Eco Pro.

Puterea maxima dezvoltata de bolid este de 184 CP, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 8,1 secunde. Viteza maxima ajunge la 228 km/h, iar consumul mixt UE este estimat la 4,9 litri/100 km.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#BMW Seria 5 consum, #test consum BMW, #Seria 5 motor consum , #Romania