Ziare.com

BMW si Peugeot Citroen investesc 100 de milioane de euro in masini hibride

de Teodora Bodeanu
Luni, 28 Februarie 2011, ora 22:19

   

BMW si Peugeot Citroen investesc 100 de milioane de euro in masini hibride
Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen si cel german BMW vor investi, impreuna, 100 de milioane de euro in dezvoltarea unor automobile hibride.

Cele doua companii colaboreaza pe acest segment pentru a putea taia costurile dezvoltarii unor tehnologii noi, in vederea respectarii normelor privind emisiile de dioxid de carbon, dar si pentru castigarea unor clienti noi, intr-un mediu din ce in ce mai competitiv, relateaza Reuters.

Compania joint venture se va numi BMW Peugeot Citroen Electrification si va avea doua sedii: Mulhouse, din Franta, va fi unitatea de productie, in timp ce departamentele de cercetare si dezvoltare isi vor desfasura activitatea in zona orasului Munchen, in Germania, potrivit oficialilor celor doua companii.

Acestia au adaugat ca firma joint venture isi va incepe activitatea in al doilea trimestru din acest an. Pana la sfarsitul anului, 400 de persoane vor fi angajate la sediul din Germania, in timp ce, in Franta, vor lucra 250 de persoane, in momentul cand va incepe productia, in 2014.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Noile tehnologii dezvoltate in cadrul acestui parteneriat vor fi utilizate pentru modelele BMW, Peugeot si Citroen ce vor fi produse incepand cu anul 2014.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor