Concurenta serioasa pentru BMW: Alfa Romeo a lansat un sedan de lux (Foto)

Sambata, 14 Mai 2016, ora 13:31
6191 citiri
Concurenta serioasa pentru BMW: Alfa Romeo a lansat un sedan de lux (Foto)
Foto: Facebook/Alfa Romeo

Alfa Romeo a lansat pe piata din Europa primul sedan de lux al companiei, Giulia, care va concura pe segmentul aglomerat al automobilelor premium cu modele precum BMW serie 3.

Lansarea in Europa a avut loc cu o intarziere de sase luni, iar intrarea pe piata americana, unde Alfa Romeo, marca a grupului Fiat Chrysler, comercializeaza in prezent doar modelul sport 4C, este programata pentru trimestru al treilea si va debuta cu versiunea Quadrifoglio cu 510 cai putere, relateaza Bloomberg, citata de News.ro.

Modelul Giulia standard va urma sa fie lansat in ultimele trei luni ale anului.

Directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, are incredere ca Giulia, care accelereaza la 100 de kilometri pe ora in doar 3,9 secunde, comparativ cu 4,1 secunde in cazul BMW M3, poate castiga.

"Spuneti-mi daca exista o alta masina din aceeasi clasa care sa concureze cu Giulia. BMW? Aduceti unul pe pista si vom vedea", a spus Marchionne, care obisnuia sa conduca masini BMW inainte de a veni la Fiat in 2004, pe pista de testare Balocco a Fiat, din nordul Italiei.

Cat a costat cel mai scump BMW vandut anul acesta in Romania

Alfa Romeo va avea nevoie de mai mult decat caii putere pentru a invinge BMW, Audi si Mercedes-Benz, pe cel mai aglomerat segment al pietei automobilelor de lux.

Companiile germane au reputatii construite de-a lungul deceniilor si pot atrage cumparatori prin retele vaste de dealeri si oferte largi.

Inainte de Giulia, care are asemanari cu BMW serie 3, gama Alfa Romeo consta in doua modele hatchback si automobilul 4C.

Reprezentantii BMW, care vor sa pastreze statutul marcii de cel mai mare producator de masini de lux din lume, au refuzat sa comenteze eforturile Fiat.

"Chiar daca recenziile pentru Giulia sunt promitatoare, este doar o caramida in relansarea Alfa Romeo si, in pofida afirmatiilor lui Marchione, este destinat unuia dintre cele mai competitive segmente din lume. Este o sarcina dificila", a spus Tim Urquhart, analist la IHS Automotive in Londra.

Datorita Giulia, Alfa Romeo anticipeaza cresterea de peste doua ori a vanzarilor in 2019, la circa 190.000 de vehicule, de la 91.000 in 2016, potrivit IHS.

Chiar daca va ajunge la acest nivel, Alfa Romeo va ramane un producator de nisa comparativ cu Mercedes, parte a grupului Daimler, si BMW, care ar urma sa livreze fiecare peste 2 milioane de masini in 2019.

Relansarea Alfa Romeo a fost o prioritate pentru Marchionne de cand s-a alaturat Fiat, in 2004.

Ambitiile Alfa Romeo sunt evidente in pretul Giulia, care, la nivelul de 34.100 de euro pentru versiunea diesel cu 150 de cai putere, este mai ridicat decat al vehiculelor concurente.

Cel mai ieftin BMW serie 3 este un model pe benzina cu 136 de cai putere, care costa 30.500 de euro, in timp ce pretul Audi A4 porneste de la 31.100 de euro, iar Mercedes clasa C de la 31.800 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Alfa Romeo Giulia, #Giulia concurent BMW, #lansare Giulia Alfa Romeo pret , #stiri BMW