Efect al razboiului comercial dintre SUA si China: BMW va mari preturile a doua SUV-uri

Duminica, 29 Iulie 2018, ora 14:25
7750 citiri
Efect al razboiului comercial dintre SUA si China: BMW va mari preturile a doua SUV-uri

BMW va mari incepand de luni preturile a doua SUV-uri fabricate in Statele Unite si comercializate pe piata chineza, pentru a lua in considerare costul suplimentar al tarifelor impuse importurilor de automobile de catre autoritatile din China, cea mai mare piata auto din lume.

Producatorul auto german a anuntat ca va mari preturile de retail recomandate de producator pentru SUV-urile X5 si X6 cu 4%, respectiv cu 7%, transmite Reuters.

Majorarile arata ca BMW vrea sa absoarba cea mai mare parte a costurilor suplimentare suportate pentru livrarea SUV-urilor din Carolina de Sud in China, ceea ce arata concurenta acerba a brandurilor de lux pe piata chineza.

Masura a fost luata de BMW dupa ce China a impus in aceasta luna noi tarife, de circa 34 de miliarde de dolari, pentru importurile din Statele Unite, pentru produse precum soia, automobile si homari, in cadrul unui amplu conflict comercial.

Beijing-ul, care in acest an a redus tarifele pentru toate automobilele importate, a impus incepand din 6 iulie tarife suplimentare de 25% pentru vehiculele fabricate in Statele Unite. In consecinta, China aplica taxe de import de 40% pentru toate vehiculele importate din SUA.

"BMW sustine libertatea comertului, dar nu poate sa nu ia nicio masura de reactie la schimbarile din piata", a declarat un purtator de cuvant al BMW.

BMW importa din SUA SUV-urile X4, X5 si X6 in China, unde cererea de vehicule sport utilitare este in crestere puternica. Anul trecut, producatorul auto german a livrat peste 100.000 de vehicule din Statele Unite in China.

Compania nu a facut nicio referire la pretul modelului X4.

Decizia BMW vine dupa ce Ford Motor a anuntat ca deocamdata nu va mari preturile, intr-un efort de a sustine ritmul actual al afacerilor.

Dealeri auto din China au declarat ca Mercedes Benz, divizie a grupului german Daimler, a marit moderat pretul SUV-ului GLE, fabricat in Alabama, la jumatatea lunii iulie.

Un purtator de cuvant al Daimler a declarat ca grupul cauta solutii pentru a atenua impactul razboiului comercial, iar acest lucru va include o analiza a oportunitatii de a transfera o parte din productie in China.

Daimler a anuntat saptamana trecuta ca profitul inainte de taxe va scadea in 2018 comparativ cu cel din 2017, pentru ca tarifele aplicate de China importurilor vor afecta vanzarile de SUV-uri Mercedes-Benz.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...