Presa internationala - In Germania, industria auto este stabila

Joi, 19 Martie 2009, ora 08:38
2383 citiri
Presa internationala - In Germania, industria auto este stabila

Reprezentantii BMW au declarat ca, din cauza actualei crize economice, producatorul auto nu poate oferi prognoze cu privire la profitul din 2009. In schimb, compania se va concentra pe mentinerea independentei in acest an care va fi "de tranzitie".

Declaratiile au fost facute incadrul conferintei de presa anuale a companiei, informeaza Deutsche Welle. BMW a precizat ca se asteapta la scaderi ale vanzarilor, in acest an si, ca urmare, va impune masuri de economisire.

Presedintele companiei, Norbert Reithofer, a explicat ca performantele vor fi mai slabe decat in 2008, refuzand sa dea o prognoza. Printre masuri se numara si scadere platilor conducerii cu 40 de procente si a salariatilor cu 10 procente.

"Sunt convins ca angajatii nostri inteleg cat este de dificila actuala situatie si sunt dispusi sa accepte greutatea suplimentara", a declarat Reithofer. "Scopul nostru este sa mentinem independenta grupului BMW".

Dat fiind faptul ca programul de lucru se va micsora la unele fabrici, estimarile asupra reducerii productiei de masini sunt in jurul a 40.000 automobile noi, la care se adauga si reducerea de aproximativ 38.000 de automobile, ca urmare a incetinirii ritmului de productie in februarie.

Daimler, principalul rival al BMW, a refuzat, la randu-i, sa ofere o prognoza pentru 2009 precizand doar ca se asteapta la o scadere a vanzarilor fata de anul anterior. Cele doua companii concurente vor actiona impreuna in achizitionarea materialelor si componentelor.

"Vom extinde colaborarea si, progresiv, vom cumpara din ce in ce mai mult impreuna materiale si componente", a declarat Reithofer. In felul acesta cele doua companii obtin reduceri intre 8 si 15 procente prin achizitia comuna a unor componente precum cauciucuri si piese electronice.

Dintre producatorii germani, cel mai activ este VW, cel mai mare producator auto din Europa, care planuieste sa investeasca in China, in ciuda crizei economice actuale.

VW planuieste o crestere a productiei anul acesta in cea mai mare piata externa pe care desface - cea chineza - cu aproape 5 procente, ceea ce inseamna o crestere a productiei cu aproximativ 50.000 de masini, a declarat Winfried Vahland, presedintele VW in China.

Presedintele a spus ca se asteapta ca cea mai mare piata de desfacere a VW, in 2009 sau 2010, sa inceteze a fi Germania, in favoarea Chinei. A mai spus, de asemenea, ca se asteapta ca China sa devina cea mai mare piata de desfacere auto in anii urmatori.

"Noi insine dorim sa devenim mai puternici decat toti competitorii", a declarat Vahland, prognozand un an 2009 profitabil.

Vanzarile VW in China au crescut cu 12.5 procente anul trecut, la mai mult de 1 milion de masini, in conditiile in care intreg sectorul auto chinez a crescut cu 8 procente. Compania germana intentioneaza introducerea a cinci modele noi anul acesta si cel putin patru noi modele anul viitor, printre care si noul Golf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Constructorii auto se așteaptă la un record în vânzările de mașini fabricate în România în 2024. Ce branduri duc greul pieței
Vehiculele fabricate în România au cerere pe toate pieţele unde se comercializează, peste 60 de pieţe din lume, astfel că anul 2024 ar putea fi încheiat tot pe plus, cu un nou record, a...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#VW, #bmw, #Daimler, #industria auto, #criza financiara, #China , #stiri BMW
Comentarii