Banca Nationala e gata sa renunte la Arenele BNR si la stadionul Cotroceni

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 11:57
5556 citiri
Banca Nationala e gata sa renunte la Arenele BNR si la stadionul Cotroceni
Foto: Captura Antena 3

Banca Nationala a anuntat, prin vocea viceguvernatorului Eugen Nicolaescu, faptul ca este gata sa renunte la Arenele BNR, dar si la stadionul Cotroceni.

Nicolaescu spune ca BNR este pregatita sa cedeze facilitatile cu destinatie sportiva pe care le are in proprietate, insa cere la schimb terenuri.

Potrivit viceguvernatorului, este nevoie de o compensare pentru ca BNR nu poate ceda arenele cu titlu gratuit.

"O serie de terenuri cu destinatie sportiva pe care BNR le are in patrimoniu pot fi puse la dispozitia Ministerului Sportului. O asemenea trecere nu se poate face decat cu compensare, pentru ca altfel toata suma aferenta acestei treceri este inclusa in deficitul bugetar. Cred ca astazi s-a identificat o solutie importanta sa se faca un proiect de lege initiat de parlamentari.

Vom face si o evaluare a cladirii si a terenurilor care vor fi date in compensare, pentru ca vechea evaluare e de acum doi ani si se referea la toata suprafata, adica includea si alte terenuri care nu apartin de partea sportiva. Dupa ce vom identifica toate terenurile, bucata cu bucata, acele terenuri vor fi evaluate si vor intra in compensare in natura, in alte terenuri. Ajutand Ministerul Sportului acum, este momentul sa ajutam si BNR. Sunt multe cladiri pe care BNR le are in patrimoniu, dar terenul de sub acele cladiri nu il are. Ceea ce este absurd. Prin aceasta lege de compensare sa intre si acele terenuri pe care stau cladirile noastre", a explicat, la Senat, Eugen Nicolaescu, informeaza Agerpres.

Banca Nationala ar dori sa preia in compensare terenurile pe care se afla o parte dintre cladirile pe care le detine.

Ion Tiriac a reclamat in termeni duri faptul ca Arenele BNR nu pot fi utilizate pentru turneele importante de tenis dupa ce terenul central a ramas fara avize de functionare.

Omul de afaceri a solicitat pe un termen imperativ ca Banca Nationala sa renunte la terenurile de tenis pentru ca altcineva sa poata investi in refacerea lor.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Arenele BNR scandal, #Tiriac Arenele BNR, #stadion Cotroceni nefolosit , #banci